JPEG - Homepageslider DVS Top 3 Sustainable Brand Index

SUSTAINABLE BRAND INDEX

Hoera; De Vegetarische Slager is voor het derde jaar op rij in de top 3 beland van de Sustainable Brand Index! Een hele eer, want dat betekent dat we door consumenten gezien worden als een merk dat mensen helpt om duurzamer te leven én bewustzijn creëert op het gebied van dierenwelzijn. Vind hier de volledige ranking van Sustainable Brand Index en lees op deze pagina alles over onze duurzame stappen én wat we doen om onze positieve impact nog verder te vergroten.


JPEG - Ranking sustainble brand index

Het dier uit de keten

Door vleesch te maken direct van granen en bonen, verkorten we de voedselketen, en hoeft niemand z’n vlezige tradities te laten schieten. Een situatie met winnaars op alle fronten; de vleesliefhebbers, het milieu, de dieren en de wereldvoedselvoorziening.

Of zoals CEO Hugo Verkuil zegt: "Sinds 2010 is het onze missie om het dier uit de voedselketen te halen en de grootste, meest impactvolle slager ter wereld te worden. Dat De Vegetarische Slager door de Nederlandse consument wordt erkend als het duurzaamste merk is een geweldige bekroning!”

Vergelijk de impact

Ontdek hieronder de impact van onze vegan Ereburger ten opzichte van een burger gemaakt van rundvlees.

Our Awards

Opwarming van de aarde

94% lagere impact op de opwarming van de aarde in vergelijking tot dierlijk vlees

Our Innovations

Landgebruik

95% minder landgebruik in vergelijking tot dierlijk vlees

Household info

Watergebruik

77% minder watergebruik in vergelijking tot dierlijk vlees

Het gaat ook om wat erom zit

In 2021 hebben we voor alle plastic tray verpakkingen de overstap naar 100% gerecycled PET plastic gemaakt, waarmee we 210 ton gebruikt plastic per jaar kunnen recyclen. Daarnaast zijn we gestart met een switch van onze papieren verpakking: van 100% nieuw karton zijn we overgegaan naar 60% gerecycled karton. Dit voorkomt een jaarlijkse productie van 130 ton nieuw karton.

Op het oog geen steak veranderd, maar met een jas die nog beter aansluit op onze missie, werken we hard door aan de grootste Voedselrevolutie aller tijden.

 

Over de Sustainable Brand Index

Sustainable Brand Index™ is het grootste en meest toonaangevende merkenonderzoek in Europa op het gebied van duurzaamheid en merkontwikkeling. Gebaseerd op onafhankelijk onderzoek van meer dan 11 000 interviews onder consumenten, worden duurzaamheid, branding en communicatie van consumentenmerken in kaart gebracht en geanalyseerd. De studie bestaat uit een ranking in combinatie met een diepgaande onderzoeksrapportage. Je leest hier meer over de Sustainable Brand Index.