FaQ

VEeLGESTeLDE VRaGEN

Vind het antwoord op veelgestelde vragen over De Vegetarische Slager en het nieuwe vleesch. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

 • De Vegetarische Slager maakt vegetarische producten die qua smaack en structuur identiek zijn aan vlees van dieren, speciaal voor iedereen die houdt van de smaack en structuur van vlees. De meeste mensen stoppen namelijk niet met het eten van dierlijk vlees omdat ze de smaack en structuur ervan niet lecker vinden, maar kiezen ervoor vanuit bewustzijn over het klimaat en dierenwelzijn. 

  De Vegetarische Slager is er dus voor vleesliefhebbers die met vegetarische vleeschproducten graag de smaakbeleving van dierlijk vlees willen ervaren. De slager van toen, met het vleesch van nu. Enkel hardnekkige vooroordelen worden daarbij geslacht.

 • Met de smaack en structuur van dierlijk vlees vinden we niets mis, maar wel met de ‘productiewijze’ ervan. Ons ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze niets hoeven te missen als ze dierlijk vlees achterwege laten. Daarom proberen we altijd de smaack en structuur van dierlijk vlees te vangen en onderscheiden wij ons met een geheel nieuwe generatie vleesopvolgers die volgens fijnproevers, topchefs en culinair journalisten niet van het origineel te onderscheiden zijn.

Producten

 • Meer dan de helft van ons assortiment is volledig plantaardig. Je kunt deze producten herkennen aan ons vegan ambigram (het groene logo op de voorkant van de verpakkingen). Een overzicht van al onze vegan producten kun je eenvoudig terugvinden op onze assortimentspagina. Door te klikken op het filter ‘vegan’ krijg je al onze vegan producten te zien.

 • De Vegetarische Slager richt zich op producten die concurreren met dierlijk vlees. Vegetarisch vleesch dat de smaack en structuur van het origineel evenaren. Hiermee willen we mensen laten beleven dat ze niks hoeven te missen als ze één of meerdere dagen vlees van dieren achterwege laten. Daarom verkopen wij geen falafel, of andere producten zoals tofu, groenteburgers of tempeh. Dat zijn voor veel mensen heerlijcke producten, maar ze smaken niet hetzelfde als dierlijk vlees en zijn niet voor elke vleesliefhebber overtuigend. Vind hier ons gehele assortiment vegetarisch vleesch.

 • Op dit moment zijn onze producten niet gecertificeerd glutenvrij. Voor sommige producten geldt dat de hoofdbestanddelen geen gluten bevatten, maar op de plaats van verwerking van bijvoorbeeld onze Vegan Kipstuckjes zijn mogelijk soms wel gluten aanwezig. We adviseren je altijd de verpakkingen van de producten te raadplegen voor de specifieke productinformatie.

 • De gekoelde producten zijn zo lang houdbaar als de THT-datum op de verpakking aangeeft, tenzij de producten voor deze datum worden ingevroren. Na opening kunnen de producten nog twee dagen gekoeld worden bewaard.

 • De producten uit ons diepvriesassortiment kunnen direct na aankoop opnieuw ingevroren worden en zo’n drie tot zes maanden (zie de THT-datum) in de vriezer worden bewaard. Voor het bereiden moeten de producten eerst worden ontdooid, bij voorkeur een aantal uur in de koelkast of in de magnetron via de ontdooistand.

  Diepvriesproducten kunnen ook na aankoop in de koelkast bewaard worden. In de koelkast zijn onze diepvriesproducten twee dagen houdbaar. Na bereiding raden we aan om het product niet langer dan één dag te bewaren in de koelka

 • Direct na aankoop kan een gekoeld product ingevroren worden. De producten zijn in de vriezer (bij -18°C of kouder) tot zes maanden houdbaar en wij adviseren het product direct na ontdooiing te consumeren.

 • Op de pagina ‘Ons vleesch’ kun je de ingrediënten, voedingswaarden en bereidingswijzen per product terugvinden. Dit is ook terug te vinden op de productverpakkingen zelf.

 • Vanaf de leeftijd van één jaar kunnen kinderen echt genieten van de producten van De Vegetarische Slager. Voordien hooguit wanneer ze verkleind zijn in een blender. Wij adviseren om te beginnen met kleine hapjes. Met onze snacks, zoals de Bitterballen en de Kroketten, adviseren we om nog even te wachten.

 • De voedingswaarden van onze producten verschillen. Je kunt deze eenvoudig terugvinden op de betreffende verpakking, maar ook op onze assortimentspagina. Aan veel van onze producten hebben we vitamine B12 en ijzer toegevoegd, vitaminen en mineralen waar je volgens het Voedingscentrum bij een vegetarisch of vegan dieet op moet letten dat je er voldoende van binnenkrijgt. Verder hanteren we geen gezondheidsclaim voor onze producten. Veel van onze producten zijn een bron van eiwitten of vezels, maar we richten ons vooral op smaack om een heerlijck alternatief te bieden voor dierlijk vlees, dat in het algemeen ook de voedingswaarde evenaart.

 • We hebben voor de bestaande samenstelling van ingrediënten gekozen, omdat deze als de leckerste wordt beoordeeld. We zijn voortdurend bezig met ontwikkeling van zowel nieuwe en bestaande producten en kijken dus altijd hoe we onze producten nog beter kunnen maken. Bijvoorbeeld door, indien mogelijk, zoutpercentages te verlagen. Ons ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze niets hoeven te missen als ze dierlijk vlees achterwege laten. Daarom proberen we altijd de smaack en structuur van dierlijk vlees te vangen en staat smaackbeleving voorop.

 • Een gedeelte van onze vleesopvolgers is biologisch. Onze vegan Bitterbal, Kroket en Bamischijf zijn voorzien van een Europees Biologisch Keurmerk.

Ingrediënten

 • De soja die wij gebruiken als basis voor een deel van ons assortiment vegetarisch vleesch komt uit kleinschalige teelt in Europa, Zuid-Amerika buiten de Amazone, het midwesten van de VS, Canada en delen van Azië.  We gebruiken geen genetisch gemanipuleerde soja.

 • Onze vegan Petit Pâté en Petit Filet à l'Americain zijn ontwikkeld zonder soja. Soja is voor veel van onze producten een basisingrediënt, omdat we er vleesidentieke structuren mee kunnen creëren. Het maken van producten die qua smaack en structuur identiek zijn aan dierlijk vlees is belangrijk voor ons, omdat we met onze vleesopvolgers de concurrentie willen aangaan met de dierlijke versies. Alle ingrediënten per product kun je terugvinden op onze assortimentspagina.

 • We gebruiken geen genetisch gemanipuleerde soja.

 • Voor ons vegetarische vleesch maken we momenteel gebruik van soja-eiwit. Dit is voornamelijk in ongefermenteerde vorm.

 • Soja is een bron van eiwitten, vezels en onverzadigde vetten en kan gegeten worden als onderdeel van een gevarieerde voeding. Soja is afkomstig van de sojaboon en is een peulvrucht.

 • Het milieu en duurzaamheid zijn voor ons zeer belangrijke aspecten in de bedrijfsvoering. Daarom komt de palmolie die wij gebruiken voort uit gecertificeerde bronnen (RSPO of biologisch) waarvoor geen oerbossen worden gekapt. We proberen er alles aan te doen onze producten een zo klein mogelijke voetafdruk te geven, maar ook om ze qua smaack met kop en schouders boven de concurrentie uit te laten steken en te wedijveren met dierlijk vlees. Om die reden gebruiken we in onze producten duurzame palmolie (RSPO en/of biologisch) en waar mogelijk laten we palmolie weg.

 • Aan veel van onze producten is vitamine B12 en ijzer toegevoegd. Vitaminen en mineralen waar je volgens het Voedingscentrum bij een vegetarisch of vegan dieet op moet letten dat je er voldoende van binnenkrijgt. Verder hanteren we geen gezondheidsclaim voor onze producten. Veel van onze producten zijn een bron van vezels, maar verder richten we ons vooral op smaack om een heerlijck alternatief te bieden voor dierlijk vlees, dat in het algemeen ook de voedingswaarde evenaart.

 • We streven naar zoveel mogelijk eivrije toepassingen. De eieren die we gebruiken zijn ten minste van vrije-uitloopkippen. Het liefst maken wij alle producten vegan, echter vrije-uitloopkippenei-eiwit zorgt voor een vleesgelijkende structuur, waardoor we voor sommige producten nu nog niet helemaal zonder kunnen. Smaackbeleving is onze eerste en belangrijkste prioriteit, omdat dit dé manier is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze niets hoeven te missen wanneer ze dierlijk vlees achterwege laten. Zodra het mogelijk is om een product vegan te maken dat net zo lecker is als de vegetarische variant, maken we graag de overstap.

 • Per product is deze informatie terug te vinden op de productverpakking en op onze assortimentspagina.

 • De allergenen zijn per product terug te vinden op de productverpakking en op onze assortimentspagina.

 • De precieze inhoud van deze aroma’s is ons keukengeheim, maar we kunnen garanderen dat al onze aroma’s vegetarisch zijn.

Bereiden

 • Voor het állerleckerste resultaat adviseren we altijd de bereidingswijze aan te houden zoals die vermeld staat op de verpakking. De bereidingswijze per product is daarnaast ook te vinden op onze assortimentspagina

 • Onze Vegan Kipstuckjes zijn bij uitstek geschikt om zelf te marineren of om in een smaackvolle saus te verwarmen. De Kipstuckjes nemen – net als de dierlijke variant – heel goed smaken op.

 • Onze snacks zijn niet speciaal ontwikkeld voor bereiding in de oven of airfryer. We adviseren daarom om de bereidingswijze te volgen zoals die staat aangegeven op de verpakking van het betreffende product. De bereidingswijzen per product zijn ook terug te vinden op onze assortimentspagina. De snacks die we in samenwerking met Mora hebben ontwikkeld (de vegetarische Draadjesvleesch Kroket, Draadjesvleesch Bitterbal en de vegan Kipkorn) zijn wel geschikt voor bereiding in de oven of airfryer.

Verkooppunten

 • Je vindt ons vleesch bij de de meeste supermarkten in Nederland. Onze producten kunnen zowel in de koeling (bij de vleesvervangers en/of vleeswaren liggen) als in de diepvries liggen. Mocht je bepaalde producten niet in de winkel aantreffen, dan adviseren we om te informeren bij de servicebalie van de betreffende winkel. In veel gevallen kunnen medewerkers de producten daar voor je bestellen. Ons vleesch is verkrijgbaar in ruim 6000 verkooppunten in 25 Europese landen. 

 • Supermarkten bepalen hun eigen assortiment. Daardoor kan het zijn dat je niet al onze producten kunt vinden in de winkel bij jou in de buurt. Ook per filiaal kunnen er verschillen zitten in de verkrijgbaarheid van ons assortiment. Mocht je een product niet kunnen vinden, dan adviseren we te informeren bij de servicebalie van de winkel of om te kijken of je de producten in een webshop kunt bestellen. 

 • De Vegetarische Slager begon in 2010 met één klein Slagerswinkeltje in Den Haag, maar inmiddels kun je ons leckers vinden bij ruim 6000 verkooppunten in 25 Europese landen. Ook buiten Nederland kun je dus op steeds meer locaties grenzeloos genieten van ons vleesch.

 • De plantaardige burger die verkrijgbaar is bij Burger King® in 25 Europese landen betreft niet onze mc2 Burger. De burger is speciaal ontwikkeld voor Burger King® en is exclusief verkrijgbaar bij de Burger King®-restaurants.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel