Ga naar:
Onze missie
De grootste voedselrevolutie aller tijden
We willen het dier uit de voedselketen halen en de grootste Slager ter wereld worden. De Slager van toen, met het vleesch van nu. Vegetarisch vleesch direct gemaakt van bonen en granen, zo hoef je als vleesliefhebber niets te laten schieten. Niet de smaack, niet het dier en niet de planeet.
Assortiment
Het vleesch in onze vitrine
- slide 1
- slide 2
- slide 3
Onze impact
Laat niets schieten
De switch maken naar plantaardig vleesch levert een positieve impact op voor dieren, het milieu en de wereldvoedselvoorziening. Een situatie met winnaars op alle fronten.
-
Dieren
-
Smaak
-
Planeet
-
Ingrediënten
Het dier uit de voedselketen
Bij De Vegetarische Slager vinden we niets mis met de smaak en textuur van vlees; het is de productiemethode die we willen veranderen. We geloven dat er een manier is waarop we vlees efficiënter en milieuvriendelijker kunnen produceren, waarbij we het dier uit de keten kunnen halen. Zoals werkpaarden zijn vervangen door mechanische paardenkrachten, zo zullen ook dieren overbodig worden voor de productie van vlees.

Voor vleesliefhebbers, door vleesliefhebbers
Onze producten zijn gemaakt voor vleesliefhebbers, door vleesliefhebbers. Zoals oprichter Jaap, die vlees zo lekker vond, dat hij het vegetarisch maakte. Met dezelfde liefde en trots voor vlezige tradities, vangen we de nostalgische smaack van toen, in het vleesch van nu. Zo kunnen culinaire tradities onveranderd blijven en hoef je niets te laten schieten.

Win-win!
Het dier uit de voedselketen halen is niet alleen goed nieuws voor dieren; het heeft ook een positieve impact op onze planeet. Traditioneel gezien worden dieren soja en granen gevoerd. Om een koe te laten groeien zijn er grote hoeveelheden land en water nodig voor hun voedsel. Door vleesch direct van bonen en granen te maken, kunnen we efficiënter voedsel produceren en meer mensen met dezelfde hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen voeden. Een zogeheten win-win situatie!

Het nieuwe vleesch
Wij geloven dat smaak de sleutel is, daarom werken we met chef-koks en productontwikkelaars die de eigenschappen van vlees begrijpen. Technieken als verhitten, malen, koelen en mengen worden gebruikt om verschillende natuurlijke ingrediënten en eiwitten tot een vleesidentieke structuur te vormen. Naast dit plantaardige eiwit zijn de andere twee hoofdingrediënten vet (voor de sappigheid) en water. En afhankelijk van de functie en smaak van het product waar we voor gaan, gebruiken we verschillende natuurlijke smaken en kleuren, toevoegingen (zoals ijzer en B12) en bindmiddelen. Daarbij slaan we een impactvolle stap over: in plaats van peulvruchten aan dieren te voeren en vervolgens vlees te maken van dieren, maken we direct vleesch van peulvruchten. Het resultaat is een eiwitrijk product, waarbij we grondstoffen direct omzetten in voeding.

Hacks uit onze keuken
Op zoek naar inspiratie?
We hebben de leckerste recepten voor je geselecteerd. Gemaakt door vleesliefhebbers, voor vleesliefhebbers.
De Voedselrevolutie in vogelvlucht
Het laatste nieuws
Een overzicht van de hoogtepunten binnen onze Voedselrevolutie. De leckerste nieuwsontwikkelingen van 2010 tot heden.
- slide 1
- slide 2
- slide 3
- slide 4
- slide 5
- slide 6
We vallen in de smaack én in de prijzen…
Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte
Haantje de voorste zijn? Met onze nieuwsbrief ontvang je altijd het laatste nieuws in je mailbox.


Foodservice
Vegetarisch vleesch op het menu
Wil jij ook gaan koken met het nieuwe vleesch? Bon chef! Sluit je aan bij talloze professionals en serveer ons hoogwaardige vleesch. De leckerste vega(n) gerechten voor al je gasten, zonder in te leveren op smaack of beleving. Krijg iedereen aan tafel: van traditionele vleesliefhebber tot vegan.