DE VOEDSELREVOLUTIE

IN HeT NIeUWS

Een overzicht van de hoogtepunten binnen onze Voedselrevolutie. De leckerste nieuwsontwikkelingen van 2010 tot heden.

05/07/2022

BBC Radio 4 sprak met CEO Hugo Verkuil over de plantaardige transitie. “We zitten net op het kantelpunt. Zodra je dat omslagpunt bereikt, neemt het plotseling de hele markt over. Dit gaat zoveel sneller dan we denken.”

27/05/2021

Unilever en De Vegetarische Slager gaan samenwerken met het foodtech-bedrijf ENOUGH om nieuwe plantaardige vleesproducten op de markt te brengen. De technologie van ENOUGH maakt gebruik van een fermentatieproces om een hoogwaardige proteïne te laten groeien, zonder afval.

27/05/2021

Unilever en De Vegetarische Slager gaan samenwerken met het foodtech-bedrijf ENOUGH om nieuwe plantaardige vleesproducten op de markt te brengen. De technologie van ENOUGH maakt gebruik van een fermentatieproces om een hoogwaardige proteïne te laten groeien, zonder afval.

07/04/2021

De Vegetarische Slager heeft zojuist zijn eerste grensverleggende productie in samenwerking met TBWA\Neboko gelanceerd. 'Sacrifice Nothing' (laat niets schieten) is het thema van de videocampagne, vanaf nu te zien op tv, digital en social.

04/02/2021

De aankoop van De Vegetarische Slager door Unilever lijkt een succes. De omzet van de Nederlandse producent van vleesvervangers steeg vorig jaar 70 procent.

25/03/2021

De Vegetarische Slager is met een tweede plek de hoogste nieuwe binnenkomer in de Sustainable Brand Index in Nederland! "Met behoud van smaak en beleving kunnen ook milieu en dieren gespaard blijven."

08/03/2021

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch 'vleesch' minstens net zo lekker is als dierlijk vlees."

04/01/2021

The Vegetarian Butcher alias De Vegetarische Slager gaat dit jaar samen met Burger King de Plant-Based Whopper uitrollen in Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en China.

18/11/2020

Unilever gaat dochtermerk De Vegetarische Slager nog meer aan de man brengen. De producten worden inmiddels verkocht bij ruim 20.000 verkooppunten in dertig landen. Dat moeten er meer worden.

23/10/2020

Het Europees Parlement stemt tegen een verbod op vleesnamen voor vegetarische producten. "Een gigantische en belangrijke stap om de voedselrevolutie te blijven versnellen. Niet in de ban, maar in de pan!

19/10/2020

De Vegetarische Slager is toe aan duidelijkheid, dus startte ook dit bedrijf een petitie via zijn Instagramaccount: de internationale visuele wieder #schnitzelgate-petitie. “We willen het nu wel eens afsluiten en we hopen dat de discussie once and for all beslecht wordt.

08/10/2020

Schnitzelgate 4.0, met een stemming door het Europees Parlement: “De Vegetarische Slager roept volgers op om zich met live memes op Instagram uit te spreken tegen een mogelijk verbod op vleesnamen voor vegetarische producten door de EU.

09/09/2020

De Plant-based Whopper is thuis! “Burger King verkoopt vanaf deze week ook in Nederland de plantaardige variant van de Whopper. De burgers worden gemaakt door de Vegetarische Slager.

22/08/2020

BN DeStem interviewt Jaap: ”Toen ik met De Vegetarische Slager begon, gaf ik mezelf maar 10 procent kans. Nu denk ik dat over dertig jaar 80 procent van wat we nodig hebben, komt uit verticale landbouw en van zuivel en vlees zonder dieren.

27/07/2020

De Vegetarische Slager dient verzoek in om lid te worden van twee slagersassociaties in Duitsland: “We are convinced that we can make a difference on a broad scale by inviting all meat lovers to join us and taste our vegetarian meat.

25/07/2020

De Vegetarische Slager start samenwerking met restaurantketen Bavet. “Pas na enkele happen schoot het ons te binnen dat we geen echt vlees aan het eten waren, maar plantaardig gehakt.

19/10/2018

NU.nl sprak met Jaap Korteweg: "Er is maar één argument en dat is smaak. Als we dat voor elkaar krijgen − en dat krijgen we voor elkaar − dan gaat iedereen om