Ga naar:
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 4 De Vegetarische Slager vegan Pluimfeest Burger
- 6 verse ananasschijven
- 1 lente-uitjes
- 100 ml sinaasappelsap
- 6 el Hellmann's tomatenketchup
- 6 el zoete chilisaus
- zonnebloemolie
BEREIDEN
-
Voor de saus: Snijd 2 plakjes ananas en de lente-uitjes fijn. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de gesneden ananas en kook tot het sap voor de helft is ingekookt en de saus een beetje stroperig is. Roer de ketchup, zoete chilisaus en de gesnipperde lente-ui erdoor.
-
Bestrijk de hamburgers met een beetje olie.
-
Barbecueën zonder deksel: Leg de krokante burgers en 4 plakjes ananas op de barbecue en gril ze 6-7 minuten, draai ze regelmatig om.
-
Barbecueën met deksel en houtsnippers: Plaats aluminiumfolie met de houtsnippers in het midden van het grillrooster met de burgers ernaast, dek af en laat 2 minuten staan. Open, draai de burgers en ananas om. Dek de barbecue af en laat nog 2 minuten staan. Herhaal nog een keer.
-
Serveer de krokant gerookte vegan krokante kipburgers met de schijfjes ananas en de chunky zoetzure ananassaus ernaast.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 326.11 kcal |
Eiwitten | 8.48 g |
Vezels | 6.85 g |
Vetten | 14.46 g |
Verzadigde vetten | 0.99 g |
Suikers | 22.25 g |
Natrium | 1578.23 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.