Zoetzure vegan knapperige kipburgers

Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up! 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Pluimfeest Burger
  • 6 verse ananasschijven
  • 1 lente-uitjes
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 6 el Hellmann's tomatenketchup
  • 6 el zoete chilisaus
  • zonnebloemolie

BEREIDEN

  1. Voor de saus: Snijd 2 plakjes ananas en de lente-uitjes fijn. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de gesneden ananas en kook tot het sap voor de helft is ingekookt en de saus een beetje stroperig is. Roer de ketchup, zoete chilisaus en de gesnipperde lente-ui erdoor.

  2. Bestrijk de hamburgers met een beetje olie.

  3. Barbecueën zonder deksel: Leg de krokante burgers en 4 plakjes ananas op de barbecue en gril ze 6-7 minuten, draai ze regelmatig om.

  4. Barbecueën met deksel en houtsnippers: Plaats aluminiumfolie met de houtsnippers in het midden van het grillrooster met de burgers ernaast, dek af en laat 2 minuten staan. Open, draai de burgers en ananas om. Dek de barbecue af en laat nog 2 minuten staan. Herhaal nog een keer.

  5. Serveer de krokant gerookte vegan krokante kipburgers met de schijfjes ananas en de chunky zoetzure ananassaus ernaast.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 326.11 kcal
Eiwitten 8.48 g
Vezels 6.85 g
Vetten 14.46 g
Verzadigde vetten 0.99 g
Suikers 22.25 g
Natrium 1578.23 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes