Mexicaanse burger met mais en sriracha met Vegan Bofkipburger

Mexicaanse burger met Maiskolf

Alle Bofkippen verzamelen voor dit Mexicaanse burger-recept met mais en sriracha! Geef er een malse twist aan met de vegan Bofkipburger van De Vegetarische Slager en vergeet de heerlijcke zelfgemaakte guacamole niet. Straks op tafel? Bof jij even. 

  • 25 minuten
  • 2 porties
  • 1 doosje De Vegetarische Slager Bofkipburger à 160 g, ontdooid
  • 2 maïskolven
  • zout
  • 1 sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 trostomaten
  • 1 rijpe avocado
  • ½ el citroensap
  • 3 takjes koriander
  • 1 el olijfolie
  • 2 maïsbolletjes
  • 1 el Sriracha hot chili saus

BEREIDEN

  1. Trek zonodig de bladeren en draden van de maïskolven, en kook ze in ± 15 minuten in ruim water met zout gaar.

  2. Pel en snipper de sjalot en pel de knoflook. Was de tomaten. Snijd 1 tomaat in plakjes, en snijd de rest in kleine blokjes. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schilhelften.

  3. Prak de avocado rest met het citroensap en de uitgeperste knoflook grof. Schep de tomaatstukjes, en de sjalot naar smaak erdoor. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Houd 2 toefjes apart en hak de rest van de blaadjes en de steeltjes fijn. Schep die door de guacamole.

  4. Bestrijk de Bofkipburgers met olie en grill ze in een hete grillpan of op het rooster boven een gloeiende barbecue aan beide kanten goudbruin en door en door warm. Leg de open gesneden broodjes met het snijvlak op het rooster of rooster ze 2-5 minuten onder de hete ovengrill.

  5. Leg een Bofkipburger op de onderste helften van de broodjes en schep er een beetje guacamole en srirachasaus op. Garneer met plakjes tomaat en avocado een toefje koriander en serveer de maïskolf erbij. Druppel een beetje olijfolie over de maïskolven en bestrooi met zout naar smaak.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 596.34 kcal
Eiwitten 17.08 g
Vezels 13.08 g
Vetten 34.32 g
Verzadigde vetten 6.24 g
Suikers 15.57 g
Natrium 426.4 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes