Kruidige Hete Bliksem met Vegetarische Bratwurst

Kruidige Hete Bliksem

Stamppotje met pit, deze kruidige hete bliksem. De ultieme Hollandsche klassieker maak je extra lecker met een vegetarische Bratwurst van De Vegetarische Slager. Binnen 30 minuten op tafel. Kort-pittig backsel coming your way! 

  • 30 minuten
  • 2 porties
  • 1 doosje De Vegetarische Slager Bratwurst à 160 g, ontdooid
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 400 g knolselderij
  • zout
  • 1 zoete appel à ± 150 g (bijv. Elstar)
  • 1 zure appel
  • 1 ui
  • 2½ el olijfolie
  • 1 zakje Knorr Jus met Uitjes
  • peper
  • Extra nodig: aardappelstamper

BEREIDEN

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.

  2. Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in 10-15 minuten gaar. Kook de appelstukjes de laatste 7 minuten mee.

  3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui al omscheppend 2 minuten op een halfhoog vuur.

  4. Leg de Bratwursten tussen de uien en bak ze rondom bruin.

  5. Breng 250 ml water aan de kook en voeg de inhoud van het zakje Jus met uitjes toe. Verwarm 1 minuut al roerende op een laag vuur tot een gebonden jus en houd hem warm.

  6. Giet de aardappelen goed af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met het appelmengsel fijn. Voeg zo nodig wat van het kookwater toe zodat een lekkere smeuïge stamppot ontstaat. Proef en breng op smaak met peper.

  7. Serveer de stamppot met de Bratwurst, gebakken uien en jus.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes