Lasagne Bolognese met Rul gehackt

Lasagne Bolognese

Lecker, eenvoudig te bereiden en helemaal vegan, deze vegan lasagne Bolognese met vegan Rul Gehackt. 

  • 25 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Rul Gehackt à 200 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 2.5 el olijfolie
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten à 600 g (koelvers)
  • 600 ml kant-en-klare tomatensaus (fles of pot)
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 25 g bloem
  • 350 ml ongezoete havermelk
  • 2 el edelgistvlokken
  • nootmuskaat
  • 9 lasagnevellen
  • Extra nodig: ovenschaal ± 20 x 20 cm

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Pel en snipper de knoflook. Verhit 1 eetlepel van de olie in een braadpan en bak de knoflook met de roerbakgroenten al omscheppend 5 minuten.

  2. Voeg de tomatensaus, tomatenpuree en oregano, peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook en laat alles ± 10 minuten, met de deksel op de pan, op een laag vuur zachtjes koken. Schep er het gehackt door en neem de pan van het vuur.

  3. Verwarm 1½ eetlepel olijfolie in een steelpan met dikke bodem en roer de bloem erdoor. Laat de bloem ± 5 minuten op een laag vuur garen. Roer regelmatig door. Voeg beetje bij beetje de havermelk toe en breng telkens al roerende aan de kook. Voeg de gistvlokken en nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe en kook de saus al roerende totdat een gladde (bechamel)saus ontstaat.

  4. Schep een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel er 2 lasagnevellen over. Schep er 1/3 van de tomatensaus, 1/3 bechamelsaus over en dek af met 2 lasagnevellen. Herhaal deze lagen totdat alle saus en lasagnebladen zijn opgebruikt en eindig met een laag bechamelsaus.

  5. Bak de lasagne in ± 35 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Dek eventueel halverwege de oventijd af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt. Eet smackelijk!

Voedingsinformatie

Portiegrootte 2

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 1440.06 kcal
Eiwitten 66.38 g
Vezels 27.53 g
Vetten 27.36 g
Verzadigde vetten 5.14 g
Suikers 29.86 g
Natrium 232.14 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes