Vegetarische gekarameliseerde Gehacktballetjes

Vegetarische gekaramelliseerde Gehacktballetjes

Breng de bal aan het rollen bij je vrienden of familie met deze vegetarische gekaramelliseerde Gehacktballetjes. Het perfeckte kerstrecept voor een feestelijcke gelegenheid of ieder ander snackmoment. Slechts 10 minuten bakken en… klaar is vleesch. 

  • 10 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakken De Vegetarische Slager Gehacktballetjes
  • 100 gram suiker
  • 1/4 tl chilipoeder
  • balsamicoazijn
  • 2 el sesamzaadjes
  • 12 (lolly) stokjes

BEREIDEN

  1. Strooi de suiker en ¼ theelepel chilipoeder in een schone koekenpan. Schud de pan een beetje om de suiker gelijkmatig over de bodem te verdelen. Voeg balsamico-azijn toe.

  2. Zet op middelhoog vuur en laat de suiker langzaam smelten tot deze begint te karamelliseren. Schud de pan in plaats van het mengsel te roeren om ervoor te zorgen dat de suiker gelijkmatig smelt.

  3. Als de suiker gekaramelliseerd en goudbruin is, voeg je de sesamzaadjes en de Gehacktballetjes toe aan de pan. Schud de pan opnieuw om ervoor te zorgen dat ieder Gehacktballetje goed bedekt is met het karamelmengsel. Steek in elk balletje een (lolly)stokje en leg op een serveerschaal. Serveer de kersthapjes nog warm.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 269.334 kcal
Eiwitten 13.94 g
Vezels 1.447 g
Vetten 9.389 g
Verzadigde vetten 1.559 g
Suikers 25.97 g
Natrium 3.376 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes