Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade

Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade

Een icoon uit Duitsland: een vegetarische Bratwurst van de BBQ. Glazuur deze vegetarische worst met donker bier en salie voor een extra knapperig vel en serveer met een smeuïge vegan aardappelsalade. De worstliefhebber hoeft geen traditie in rook op te zien gaan – weiter so! 

  • 40 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakken De Vegetarische Slager Bratwurst (4 worstjes in totaal)
  • 100 ml donker bier
  • 4 verse salieblaadjes of 3 tl gedroogde salie
  • 3 tl gedroogde salie
  • 4 el grove mosterd volkoren
  • 8 el Hellmann's smokey BBQ-saus
  • olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Voor de vegan aardappelsalade:

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 100 ml groentebouillon (van een bouillonblokje of zelfgemaakt)
  • 2 middelgrote uien
  • 3 el zonnebloemolie of koolzaadolie
  • 2 el witte wijnazijn of witte balsamico vingear
  • 1 el grove mosterd volkoren
  • 1 snuifje nootmuskaat, zout, peper en suiker
  • 3 el vers gehakte peterselie

BEREIDEN

  1. Schenk het bier in een pan, voeg de salie en 1 tl peper toe. Breng aan de kook en kook tot de vloeistof voor de helft is ingekookt.

  2. Roer de mosterd en barbecuesaus erdoor.

  3. Was de aardappelen met de schil, doe ze in een pan en bedek ze met koud water. Breng aan de kook, voeg een beetje zout toe en kook op middelhoog vuur met de deksel erop.

  4. Snijd intussen de uien fijn en bak ze in een grote pan met 1 el plantaardige olie tot ze glazig zijn.

  5. Om de dressing te maken, giet de bouillon in de pan met de uien en verwarm. Haal van het vuur en breng op smaak met de witte wijnazijn, mosterd, nootmuskaat, zout, peper en suiker.

  6. Giet de aardappelen goed af en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze in blokjes en doe ze in een grote serveerschaal. Giet de warme dressing erover en meng alles door elkaar. Laat de salade indien mogelijk 30 minuten staan en meng af en toe.

  7. Breng tot slot de vegan aardappelsalade op smaak met zout en peper en meng er 2 eetlepels plantaardige olie door. Garneer met peterselie.

  8. Leg de Bratwursten op de barbecue of grill en bak ze bruin, draai ze regelmatig om. Bestrijk ze aan alle kanten met het glazuur en laat ze nog 1-2 minuten op de grill staan. Serveer dit vegetarische Bratwurst-recept met de klassieke Duitse aardappelsalade.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 422.51 kcal
Eiwitten 17.28 g
Vezels 11.18 g
Vetten 19.86 g
Verzadigde vetten 3.41 g
Suikers 11.54 g
Natrium 506.36 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes