Vegetarisch broodje shoarma

Vegetarisch broodje Kip-Shoarma

Een mals broodje Kip-Shoarma: ook op de vegetarische gourmet hoeft het niet te ontbreken. Met onze vegan Kip-Shoarma maak je er een heerlijck feest zonder beest van, speciaal voor wie van kip(pen) houdt. Eet smakelijck! 

  • 25 minuten
  • 4 porties
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Kip-Shoarma à 160 g
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes
  • 8 mini pitabroodjes, gehalveerd
  • 1 handje ijsbergsla, ragfijn gesneden
  • 100 ml Calvé Knoflooksaus (fles à 320 ml, feesteditie)
  • Eventueel extra nodig: mini kerststerrensteker

BEREIDEN

  1. Steek eventueel met sterrensteker sterretjes uit de paprika of snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een klein schaaltje. Snijd de kipshoarma iets kleiner en doe de stukjes in een klein schaaltje. Doe de rest van de ingrediënten ook in schaaltjes. Schenk olie in een kannetje en zet alle ingrediënten op tafel.

  2. Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en bak de shoarma met paprikaballetjes al omscheppend bruin.

  3. Doe en beetje sla in een half pitabroodje en schep de kipshoarma met de kerstballetjes en knoflooksaus naar smaak erin. Bestrooi.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 314.64 kcal
Eiwitten 14.83 g
Vezels 5.77 g
Vetten 8.8 g
Verzadigde vetten 0.84 g
Suikers 5.76 g
Natrium 479.18 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes