Winterse Salade

Vegan winterse kip salade

Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 0,5 rode kool dun gesneden
  • 1 el appelazijn
  • 1 el maple syrup
  • 1 tijmtakje
  • 2 stuks witlof
  • 200 g vers spruitje dun gesneden
  • 100 g granaatappelzaden
  • 10 g verse basilicum
  • olijfolie
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Start met het marineren van de kool met azijn en ahornsiroop en breng het op smaak met zout en peper. Zet apart.

  2. Bak de vegan Kiptevree Filets in een scheutje olijfolie aan beide kanten voor 3 minuten tot ze goudbruin zijn.

  3. Verdeel de tijmblaadjes over de filets en snijd in stukjes.

  4. Snijd de onderkant van de witlof en verdeel de bladeren over een saladeschaal. Voeg de spruitjes en gemarineerde kool eraan toe.

  5. Voeg de stukjes vegan Kiptevree Filet toe aan de salade en garneer met granaatappelpitjes en basilicumblaadjes.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes