Vegan tandoori met Kiptevree Filet

Vegan tandoori met Kiptevree Filet

Kipliefhebbers kiezen voor Kiptevree Filet, zeker als het om een ware klassieker gaat. Met dit recept voor vegan kip tandoori vliegt iedereen binnen no-time aan tafel. De malse plakjes vegan kip zijn een perfeckte match met de tandoori kruiden en het warme naanbrood. Tandoori nog aan toe: een kiplecker diner! 

  • 50 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 limoen geperst
  • 1/2 tl suiker
  • 2 el tandoorikruiden
  • 1 tl garam masala
  • 200 g kokosyoghurt
  • 15 g muntblaadjes, grof gehakt
  • 3 tomaten, in partjes gesneden
  • 4 snack komkommers, in plakjes
  • 10 g koriander grof gehakt
  • 4 naanbroden
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Start dit recept voor vegan kip-tandoori door de rode ui in het limoensap te marineren. Kruid met peper, zout en suiker en zet apart.

  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  3. Meng 100 g kokosyoghurt met de tandoori en Garam masala kruiden in een ovenschaal. Voeg de Kiptevree Filets toe, smeer in met de marinade en laat het gerecht 5 minuten staan. Bak de vegan kip tandoori 20 minuten in de oven.

  4. Meng de helft van de muntblaadjes met de rest van de kokosyoghurt en breng op smaak met zout en peper.

  5. Maak een salade door de tomatenpartjes, komkommerschijfjes, muntblaadjes, koriander en de gemarineerde rode ui te mengen, inclusief de marinade.

  6. Bak de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Haal de vegan kip-tandoori uit de oven. Snijd in schuine plakjes en serveer met de yoghurt-muntsaus, salade en naanbrood.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes