Vegan taco’s met pulled Kiptevree Filet

Vegan taco’s met pulled Kiptevree Filet

Taco ‘bout een kiplecker maal: deze Mexicaanse taco’s met vegan pulled chicken. De vegan crème fraiche geeft een romige twist aan de pittige groenten en de malse vegan kipfilet. Alle hens aan dek dus, want deze is gemaakt om met je handen te eten. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 1 limoen, geperst
  • 3 paprika's, in halve ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 jalapeño peper, in ringen gesneden
  • 2 kropjes mini romaine sla
  • 4 maïstortilla's
  • 1 avocado, in plakjes
  • 10 g koriander, grof gehakt
  • 200 g vegan crème fraîche
  • zonnebloemolie
  • zout

BEREIDEN

  1. Marineer de rode ui in het limoensap.

  2. Besprenkel de Kiptevree Filets met olie en bestrooi ze met gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en zout. Bak de filets 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Trek de filets vervolgens losjes uit elkaar met twee vorken zodat je mooi gesnipperde stukjes vegan kip krijgt.

  3. Bak de paprikareepjes, knoflook en jalapeno pepers in dezelfde koekenpan als de Kiptevree Filets 5 minuten op hoog vuur. Voeg de vegan pulled chicken toe en bak even mee.

  4. Verwarm de maïstortilla's volgens de instructies op de verpakking. Snijd de romainesla in reepjes. Roer de gehakte koriander door de vegan crème fraiche.

  5. Om de vegan taco's samen te stellen, beleg je de tortilla's met romainesla, het vegan pulled chicken mengsel, gemarineerde rode ui en plakjes avocado.

  6. Maak de vegan kip taco's af met koriander en vegan crème fraiche en serveer direct.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes