Vegan rode linzen-curry met Rul Gehackt

Het perfeckte vegan curry-recept voor twee: deze rode linzen-curry met vegan Rul Gehackt en bladspinazie. Pittig, met een romige kokossmaack en de malse structuur van gehakt. Verrek, een vleesidentieke hack. 

  • 30 minuten
  • 2 porties
  • 1 pakje De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 50 gram plantaardige margarine
  • 1 - 1,5 eetlepels kerriepoeder
  • 150 ml passata / gezeefde tomaten
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 175 gram rode linzen
  • 300 gram spinazie
  • 1 - 2 eetlepels gembersiroop
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de rode chilipeper fijn. (Als je van de smaak van de peper houdt, maar niet van al te heet, laat de gesneden peper dan ongeveer een uur weken in een kom met witte azijn. Giet af voor gebruik.)

  2. Verhit en smelt de plantaardige margarine in een grote koekenpan of wok. Voeg de ui, knoflook en peper toe. Draai het vuur laag en bak 5 minuten zonder bruin te worden.

  3. Zet het vuur hoger. Roer het vegan Rul Gehackt en de kerriepoeder erdoor (½ tot 1 eetlepel naar smaak). Bak gedurende 1 minuut. Voeg de linzen toe. Schenk de gezeefde tomaten, bouillon en kokosmelk in de pan. Roer en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook 10-15 minuten tot de linzen gaar zijn. Voeg meer bouillon toe als het te droog wordt. Proef en breng op smaak met peper en zout.

  4. Was en droog intussen de spinazie. Roer de spinazie door de curry en verwarm 3-4 minuten. Voeg naar smaak 1-2 eetlepels gembersiroop toe.

  5. Variatietip: heerlijck met naanbrood, witte rijst of verse koriander!

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes