Vegan Pluimfeest Burger met sperziebonen en gebakken aardappeltjes

Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen

Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers! 

  • 70 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Pluimfeest Burger
  • 750 gram aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 kleine uien
  • 200 ml azijn
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl zeezout
  • 500 gram sperziebonen
  • 4 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 1 tl peterselie fijngehakt
  • 1 tl citroensap
  • zeezout en peper naar smaak

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze gelijkmatig over een bakplaat. Plet de knoflookteentjes en leg ze tussen de aardappelen met de tijm en rozemarijn. Kruid de aardappelen met olijfolie, zout en peper en meng dit met elkaar. Rooster de aardappelpartjes 40 minuten in de oven en draai ze halverwege de baktijd om met een spatel.

  3. Snijd de uien in dunne ringetjes. Breng de azijn, suiker en zout aan de kook in een kleine steelpan. Voeg de uienringen toe en kook 3 minuten. Giet het mengsel en de uien in een schone kom.

  4. Bereid de vegan Pluimfeest Burgers via de instructies op de verpakking.

  5. Meng de peterselie met de mayonaise en het citroensap. Serveer de krokante burgers met de geroosterde aardappelpartjes, sperziebonen, uitjes en de mayonaise.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 659.21 kcal
Eiwitten 14.08 g
Vezels 12.9 g
Vetten 42.53 g
Verzadigde vetten 4.48 g
Suikers 9.21 g
Natrium 1703.69 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes