Ga naar:

Schnitzel met Aardappelpartjes
Gegarandeerd een lecker weerzien: deze klassieke Auf Wieder Schnitzel met gebakken aardappelpartjes. Een schnitzel met de smaack van toen, in een krokant, vegan jasje. Nostalgie ten top!
- 25 minuten
- 2 porties
- 1 bakje De Vegetarische Slager vegan Auf Wieder Schnitzel à 180 g (2 stuks)
- 1 krop kropsla
- ½ komkommer
- 1 sjalot (of klein uitje)
- 4 zoetzure augurken + 1½ el augurkenvocht
- 5 el olijfolie
- 350 g voorgekookte aardappelpartjes
- 1 el fijngeknipte bieslook
- 4 plakjes citroen
- Extra nodig: eventueel slacentrifuge
INGREDIËNTEN
- 1 bakje De Vegetarische Slager vegan Auf Wieder Schnitzel à 180 g (2 stuks)
- 1 krop kropsla
- ½ komkommer
- 1 sjalot (of klein uitje)
- 4 zoetzure augurken + 1½ el augurkenvocht
- 5 el olijfolie
- 350 g voorgekookte aardappelpartjes
- 1 el fijngeknipte bieslook
- 4 plakjes citroen
- Extra nodig: eventueel slacentrifuge
BEREIDEN
-
Was de kropsla en droog hem (eventueel in een slacentrifuge). Scheur de blaadjes in stukken. Was en snijd de komkommer in plakjes. Hussel de sla en de komkommer in een slakom. Pel en snipper de sjalot. Hak de augurken grof.
-
Klop een dressing van 2 eetlepels van de olie, het augurkenvocht en peper en zout naar smaak. Roer de sjalot erdoor.
-
Bak de aardappelpartjes in 1½ eetlepel olijfolie volgens de bereidingswijze op de verpakking bruin en gaar. Verwarm 1½ eetlepel van de olie op een halfhoog vuur in een passende koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Auf Wieder Schnitzels aan beide kanten lichtbruin.
-
Lepel de dressing over de salade en garneer met de bieslook.
-
Serveer de Schnitzels met de citroen, de groene salade en de aardappelpartjes.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 2
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 783.19 kcal |
Eiwitten | 14.65 g |
Vezels | 11.97 g |
Vetten | 51.14 g |
Verzadigde vetten | 7.96 g |
Suikers | 11.06 g |
Natrium | 903.46 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
