Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur

De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist! 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 300 gram bulgur
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 800 gram tomaten in blik
  • 100 gram pindakaas
  • 2 limoenen
  • 50 gram geroosterde gezouten pinda's
  • 200 gram (baby)spinazie
  • 10 gram ras el hanout
  • plantaardige olie
  • zout

BEREIDEN

  1. Breng in een middelgrote kookpan 600 ml voldoende gezouten water aan de kook. Roer de bulgur door het kokende water. Leg een deksel op de pan en laat 8-10 min zachtjes koken op laag vuur, tot het water is opgezogen en de bulgur gaar is. Neem de pan van het vuur en laat nog ca. 5 min garen.

  2. Verwijder de kern en snijd de paprika's in reepjes. Halveer en pel de uien en snijd in fijne reepjes.

  3. Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur met 2 el plantaardige olie. Bak de vegan kipstuckjes zonder te roeren ca. 2 min. Draai ze dan om en bak nog ca. 2 min, tot de stukjes mooi gebruind zijn. Voeg de paprika, de ui, de tomatenblokjes en de pindakaas met 300 ml water toe en laat de stoof ca. 5 min zachtjes koken.

  4. Rasp de limoenschil fijn en pers de limoen uit. Hak de pinda's grof.

  5. Voeg de spinazie aan de stoofpan toe en laat de spinazie afgedekt in 1-2 min slinken. Proef en breng de stoof op smaak met de ras el hanout en zout.

  6. Breng de bulgur op smaak met limoenrasp en -sap naar wens en proef of je nog zout wil toevoegen. Serveer de stoof met de bulgur en bestrooi met de pinda's.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 883.127 kcal
Eiwitten 59.076 g
Vezels 31.855 g
Vetten 31.064 g
Verzadigde vetten 4.681 g
Suikers 15.771 g
Natrium 476.62 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes