Vegan pannenkoeken met Specktakel en blauwe bessen

Takel je pannenkoeken naar een hoger én vleziger niveau met ons vegan Specktakel. Hartig en zoet, met een knapperige bite – specktakel gegarandeerd! 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes (20 plakjes) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
  • 50 gram plus 2 eetlepels vegan boter of margarine
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 300 ml plantaardige melk
  • 1 el appelcider azijn of citroensap
  • 1 snufje zout
  • 3 eetlepels kikkererwten sap
  • 2 1/2 el suiker
  • 1 el vanille extract
  • 100 gram bosbessen
  • olie
  • ahornsiroop of stroop

BEREIDEN

  1. Smelt 50 g vegan boter of margarine in een pan.

  2. Maak vegan karnemelk door azijn te mengen met de plantaardige melk. Zodra de melk klonterig is geworden, klop je de gesmolten boter en het vanille-extract erdoor.

  3. Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, een snufje zout en suiker. Giet het melkmengsel bij de bloem en vouw met een spatel om te mengen. Voeg kikkerwtensap toe en vouw voorzichtig opnieuw. Mix het beslag niet te lang, het moet klonterig zijn.

  4. Verhit wat van de extra vegan boter in een koekenpan en voeg 4 bolletjes beslag toe om 4 kleine pannenkoekjes te maken. Bak een paar minuten tot de bodem bruin is en er belletjes verschijnen op de bovenkant van de pannenkoek. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog 2-3 minuten. Houd warm en afgedekt terwijl je de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier bakt.

  5. Verhit intussen een andere koekenpan en bak het spek met wat olie aan beide kanten in 5 minuten krokant. Draai regelmatig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Stapel de pannenkoeken op elk bord en verdeel het Specktakel en de bosbessen. Besprenkel met veel ahornsiroop of stroop en serveer direct.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes