Vegan Mini Wellingtons

Vegan Mini Wellingtons

Een kerstrecept om je vingers bij af te likken: deze vegan Mini Wellingtons met onze Ereburger. Gemakkelijk te delen en gevuld met mals gekruid vegan vleesch. Serveer het met een smeuïge paddenstoelenjus en je pakt er menig vleesliefhebber mee in. 

  • 75 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • 4 grote Chinese koolbladeren
  • 1 ui
  • 3 takjes tijm
  • 1 sinaasappel
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 200 gram voorgekookte kastanje (vers, vacuüm, pot of blik)
  • 3 el olijfolie
  • 200 gram kastanjepuree (vers, blik of pot)
  • 2 rollen vegan bladerdeeg (320g-375g elk)
  • zout en peper
  • Extra: bakplaat/ovenschaal, deegroller en bloem, fijne rasp of zester)

BEREIDEN

  1. Vul een diepe pan met heet water en breng aan de kook. Voeg een scheutje zout toe. Was de koolbladeren en stop ze in het kokende water. Kook gedurende 4 minuten. Haal ze uit het water, spoel ze af met koud water en droog ze goed af met keukenpapier.

  2. Pel en snipper intussen de ui. Verwijder de blaadjes van de takjes tijm. Was de sinaasappel met heet water. Droog en rasp de schil fijn. Snijd de abrikozen en voorgekookte kastanjes in kleine stukjes.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ui toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Voeg de tijm en sinaasappelschil toe en bak nog 1 minuut.

  4. Meng in een kom de kastanjepuree met het gebakken uienmengsel samen met de stukjes abrikoos en kastanje. Knijp de helft van de sinaasappel uit in de kom. Kruid met peper en zout en meng dit goed.

  5. Vorm elke vegan Ereburger in een ovale vorm. Bestrooi de koolbladeren met wat zout en een beetje peper. Plaats een vegan Ereburger in elk koolblad. Verdeel de kastanjemix in 8 porties.

  6. Rol een rol bladerdeeg uit met bakpapier en snijd in 4 stukken. Leg op een bak- of ovenschaal met bakpapier. Leg een portie van het kastanjemengsel in het midden van elk stuk deeg en druk het een beetje plat. Laat een rand van 1,5 cm vrij rond de vulling. Leg de verpakte pasteitjes in de koolbladeren erop. Verdeel over elk pasteitje nog een portie van het kastanjemengsel.

  7. Rol de andere deegrol uit, bestrooi met wat bloem. Draai om, verwijder het bakpapier en rol het deeg met een met bloem bestoven deegroller een beetje uit, zodat het iets dunner en iets groter wordt dan het andere vel, maar niet meer dan een centimeter. Snijd in 4 stukken. Maak de randen van elk een beetje nat met koud water. Leg een stuk deeg, met de bevochtigde randen naar beneden, over elke verpakte Ereburger. Druk met een vork de randen stevig tegen elkaar. Laat de mini vegan wellingtons een half uur voor het serveren in de koelkast afkoelen.

  8. Verwarm de oven voor op 200°C.

  9. Bak de mini vegan wellingtons in 25-30 minuten goudbruin.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 1556.91 kcal
Eiwitten 34.22 g
Vezels 23.96 g
Vetten 94.6 g
Verzadigde vetten 24.27 g
Suikers 19.16 g
Natrium 1943.95 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes