Vegan Fish with Couscous

Vegan Leckerbekjes met couscoussalade

Vissen naar complimenten met dit recept voor vegan Leckerbekjes met couscoussalade. De frisse groenten zijn de perfeckte combinatie met de zachte vegan visfilet met knapperige korst. Eet smakelijck! 

  • 40 minuten
  • 2 porties
  • 2 vegan Leckerbekjes
  • olijfolie
  • 175 gram couscous
  • 2 kleine preien (of 1 grote)
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gram kant-en-klare kikkererwten (blik, pot of zelfgekookt)
  • Een bosje verse peterselie, koriander en/of munt (ongeveer 30 gram)
  • 1 - 2 sappige citroenen
  • 2 - 4 eetlepels milde (rozen) harissa kruiden
  • Vegan munt-paprika yoghurt (zie hieronder)
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef, spoel af met koud water en laat het een paar minuten staan.

  2. Maak ondertussen de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Giet de kikkererwten af.

  3. Meng in een kom de prei, paprika en courgette met een scheutje olijfolie. Bak de groenten ongeveer 5 minuten onder een hete grill of op een hete grillpan om ze zacht te maken en licht te kleuren.

  4. Hak de kruiden grof. Pers 1 citroen uit boven een grote kom. Voeg 6 el olijfolie, 1 el harissa, de gehakte kruiden, wat peper en een snufje zout toe.

  5. Voeg de couscous, de gegrilde groenten en de kikkererwten toe. Meng, proef en voeg indien nodig meer olie, citroensap, zout en peper toe.

  6. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de Leckerbekjes aan beide kanten goudbruin, circa 8 minuten.

  7. Schep de couscoussalade op de borden. Leg de plantaardige visfilets erop. Serveer met de resterende harissa en munt-paprika yoghurt.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 2

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes