Vegan Kiptevree Filet met salsa verde

Vegan Kiptevree Filet met salsa verde

Lecker iconisch: vegan kipfilet met krieltjes en een knapperige sla. De verse salsa verde geeft een frisse twist en is binnen enkele minuten klaar. Zo gepiept en je houdt zowel kip als liefhebber tevree! 

  • 60 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 750 g krieltjes met schil
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 tl zeezout
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 10 g peterselie, fijngehakt
  • 10 g dille, fijngehakt
  • 5 g muntblaadjes, fijngehakt
  • 40 g kappertjes
  • 30 g augurken, fijngehakt
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 1 biologische citroen, geraspte schil
  • 1 botersla
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 50 g cherrytomaatjes
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aardappelen en leg ze op een bakplaat. Pers de knoflookteentjes, haal de blaadjes van de takjes tijm en leg ze tussen de aardappelen. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappelen 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege de baktijd een keer om.

  2. Het recept voor salsa verde (groene salsa) wordt samengesteld door de fijngehakte groene kruiden te mengen met de kappertjes, augurkjes, olijfolie en citroenschil. Kruid met peper en zout

  3. Besprenkel de vegan Kiptevree Filets rondom met olijfolie, bestrooi met zout en peper. Verhit een grill- of koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets 4 minuten aan elke kant.

  4. Scheid de slablaadjes van de krop en spoel ze af in een vergiet. Meng de sla met de tomaten en rode ui, breng op smaak met 1 el salsa verde en het sap van een halve citroen. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.

  5. Serveer de vegan gekookte kipfilet met salsa verde, aardappelen en salade. Garneer met een schijfje citroen.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes