Vegan Kiptevree Filet met champignonsaus en broccoli

Vegan Kiptevree Filet met champignonsaus en broccoli

De wekelijkse AGV, maar dan met Kiptevree Filet. Een winnaar voor velen vanwege de romige champignonsaus en een gemakkelijke bereiding. Zet dit gerecht met vegan kipfilet, broccoli en aardappeltjes binnen 35 minuten op tafel en je wint de harten van menig vleesliefhebber. Winner winner, chicken dinner! 

  • 35 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 400 g aardappelen in partjes gesneden met schil
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes tijm
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 300 ml vegan kookroom
  • 1/2 champignon bouillonblokje
  • 1 handvol aan broccoli, in roosjes gesned
  • olijfolie
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met de schil in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 2 minuten. Dep ze droog met keukenpapier of een schone handdoek.

  2. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Fruit de sjalot en knoflook in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur, voeg de plakjes champignons en de helft van de tijmblaadjes toe. Bak kort, voeg de soja- of haverroom, 200 ml water en het blokje paddenstoelenbouillon toe. Laat het 10 minuten sudderen op een laag vuur. Kruid de vegan champignonsaus met peper en zout.

  3. Kook de broccoliroosjes 4 minuten in gezouten water.

  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes met de rest van de tijmblaadjes, draai ze regelmatig om met een spatel. Bak tot ze goudbruin en gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, bak De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filets in 4 minuten aan elke kant goudbruin.

  6. Serveer de kip met romige champignonsaus, gebakken aardappelschijfjes en de broccoliroosjes.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes