Vegan kipspiesjes pittige sinaasappeldip

Vegan kipspiesjes met pittige sinaasappeldip

Een vegan kip én een dip voor bij de barbecue! De lichtzoete en romige sinaasappeldip gaat lecker overweg met de gemarineerde Kipstuckjes van de grill. Serveer het malse geheel op een broodje en er is geen kip die nog iets qua kippige smaack moet laten schieten. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes (320g in totaal)
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 sinaasappels om te persen
  • 2 1/2 tl gerookte paprika
  • 1 - 3 tl sambal of hete chilisaus
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 8 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 3 - 4 takjes verse koriander of peterselie
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Pel en plet de knoflookteentjes en doe ze in een pan. Rasp de schil van de sinaasappels grof in een kom. Voeg ¾ van de schil toe aan de knoflook in de pan. Houd de rest apart om het gerecht af te maken. Pers de sinaasappels en giet het sap in de pan.

  2. Zet de pan met het sapmengsel op hoog vuur, breng aan de kook en kook tot de helft van het vocht is verdampt. Haal de pan van het vuur.

  3. Roer de paprika en 1-2 theelepels sambal of hete chilisaus naar smaak erdoor (hoe meer je toevoegt, hoe heter). Kruid met peper en zout.

  4. Maak vervolgens de dip. Schep 3 eetlepels van het sinaasappelvocht in een kom.

  5. Hak de helft van de pistachenoten grof en de andere helft heel fijn. Voeg alle fijngehakte pistachenoten en de helft van de grofgehakte pistachenoten toe aan de kom met het sinaasappelvocht. Roer de Hellmann's vegan mayo erdoor. Proef en kruid eventueel bij.

  6. Giet de resterende sinaasappelvloeistof in een ondiepe schaal en roer er 100 ml olijfolie door om een smakelijke kipmarinade van sinaasappelsap te maken.

  7. Bereid de vegetarische kipspiesjes voor op de barbecue door de vegan Kipstuckjes op 4 spiesen te rijgen. Rol ze door de marinade en laat in de schaal minimaal 10 minuten of liever een paar uur marineren. Draai af en toe om.

  8. Grill de vegan spiesjes 3-4 minuten tot ze bruin zijn, draai ze 3 keer om en bestrijk ze daarbij met een beetje marinade.

  9. Hak de koriander- of peterselieblaadjes fijn. Haal de geroosterde Kipstuckjes van de spiesjes en leg ze op borden. Lepel de mayonaise, sinaasappel en pistache dip over de blokjes.

  10. Top het af door de resterende sinaasappelschil, pistachenoten en de kruiden erover te strooien.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 841.77 kcal
Eiwitten 41.35 g
Vezels 21.56 g
Vetten 58.9 g
Verzadigde vetten 6.82 g
Suikers 15.01 g
Natrium 229.12 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes