Vegan kipspiesjes met BBQ-glaze en rozemarijn

Je hoeft de vegan barbecue niet opnieuw uit te vogelen! Met dit recept voor vegan kipspiesjes met lichtzoete BBQ-glaze kan de kip buiten schot blijven, zonder dit icoon te laten schieten. Waar een grill is, is een weg. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 lange stelen verse rozemarijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • 10 el Hellmann's tomatenketchup
  • 2 el donkere demerara suiker
  • 1/4 - 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 el verse grofgemalen zwarte peper
  • olijfolie

BEREIDEN

  1. Rijg de vegan Kipstuskjes aan de satéprikkers en bestrijk ze met een beetje olijfolie.

  2. Pel en plet de knoflookteentjes, doe ze in een kom.

  3. Verwijder de takjes rozemarijn van de stelen en plet ze licht.

  4. Meng de knoflook met de rozemarijn, de balsamicoazijn, gemalen zwarte peper, ketchup, demerarasuiker en chilipoeder naar smaak. Voeg een scheutje olijfolie toe.

  5. Gril de vegan bbq-kipspiesjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze bruin zijn. Bestrijk met de rozemarijn-, zwarte peper- en knoflookmix en dek elk stuk goed af. Grill nog 1-2 minuten en serveer direct.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes