Ga naar:

Vegan kipspiesjes met BBQ-glaze en rozemarijn
Je hoeft de vegan barbecue niet opnieuw uit te vogelen! Met dit recept voor vegan kipspiesjes met lichtzoete BBQ-glaze kan de kip buiten schot blijven, zonder dit icoon te laten schieten. Waar een grill is, is een weg.
- 30 minuten
- 4 porties
- 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 lange stelen verse rozemarijn
- 2 el balsamicoazijn
- 10 el Hellmann's tomatenketchup
- 2 el donkere demerara suiker
- 1/4 - 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 el verse grofgemalen zwarte peper
- olijfolie
INGREDIËNTEN
- 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 lange stelen verse rozemarijn
- 2 el balsamicoazijn
- 10 el Hellmann's tomatenketchup
- 2 el donkere demerara suiker
- 1/4 - 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 el verse grofgemalen zwarte peper
- olijfolie
BEREIDEN
-
Rijg de vegan Kipstuskjes aan de satéprikkers en bestrijk ze met een beetje olijfolie.
-
Pel en plet de knoflookteentjes, doe ze in een kom.
-
Verwijder de takjes rozemarijn van de stelen en plet ze licht.
-
Meng de knoflook met de rozemarijn, de balsamicoazijn, gemalen zwarte peper, ketchup, demerarasuiker en chilipoeder naar smaak. Voeg een scheutje olijfolie toe.
-
Gril de vegan bbq-kipspiesjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze bruin zijn. Bestrijk met de rozemarijn-, zwarte peper- en knoflookmix en dek elk stuk goed af. Grill nog 1-2 minuten en serveer direct.
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
