Vegan kip-souvlaki met paprikamarinade

Dit recept voor vegan souvlaki is een absolute ‘hen-satie’ op iedere barbecue. De vegan Kipstuckjes zijn te bereiden met of zonder deksel, maar leveren altijd een smaakvol en kippig resultaat. Top het af met een zelfgemaakte paprikasaus en je hoeft helemaal niets te laten schieten. 

  • 65 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes (320 g)
  • 2 rode paprika's
  • 1 klein stukje rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 5 takjes tijm
  • 7 el olijfolie
  • 1 1/2 el gerookte paprika
  • 200 ml appelsap
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Bereiding van de vegan BBQ-saus van paprika: Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Snijd het in kleine stukjes.

  2. Snijd de rode peper fijn en verwijder de zaadjes. Hoe meer je aan het gerecht toevoegt, hoe heter het resultaat. Pel en hak 2 teentjes knoflook en de ui fijn.

  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en roerbak de gesneden ingrediënten 3 minuten. Roer de gerookte paprika erdoor. Voeg een takje tijm, 100 ml appelsap en 200 ml koud water toe. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur gedurende 30-35 minuten tot het meeste vocht is verdampt en het mengsel is ingedikt. Roer af en toe.

  4. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verwijder het takje tijm. Serveer de saus warm of koud bij de vegan souvlaki.

  5. Om de marinade te maken: Pel en plet 1 teentje knoflook en voeg toe aan een pan. Verwijder de blaadjes van 4 takjes tijm. Voeg ze toe aan de knoflook met 100 ml appelsap, 1 theelepel peper, ½ theelepel zout en 6 eetlepels olijfolie. Breng aan de kook en kook tot de vloeistof voor de helft is ingekookt.

  6. Rijg de vegan Kipstuckjes aan spiesjes. Bestrijk ze met de marinade en laat minstens 5 minuten staan.

  7. Bestrijk de souvlaki vlak voor het grillen nog een keer met een beetje marinade.

  8. Barbecueën zonder deksel: Leg de vegan souvlaki 6-8 minuten op de barbecue, keer en bestrijk ze regelmatig met marinade.

  9. Barbecueën met deksel en houtsnippers: Plaats het aluminiumfolie en de houtsnippers in het midden van het grillrooster met de souvlaki ernaast, dek af met het deksel en laat 2 minuten staan. Haal de deksel van de BBQ, draai de souvlaki om en bestrijk met marinade. Dek opnieuw af en laat nog 2 minuten staan. Herhaal dit twee keer.

  10. Barbecueën met deksel en houtsnippers: Plaats het aluminiumfolie en de houtsnippers in het midden van het grillrooster met de souvlaki ernaast, dek af met het deksel en laat 2 minuten staan. Haal de deksel van de BBQ, draai de souvlaki om en bestrijk met marinade. Dek opnieuw af en laat nog 2 minuten staan. Herhaal dit twee keer.

  11. Serveer de vegan souvlaki met de BBQ-paprikasaus ernaast.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 553.903 kcal
Eiwitten 37.928 g
Vezels 16.562 g
Vetten 32.453 g
Verzadigde vetten 4.661 g
Suikers 10.439 g
Natrium 48.397 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes