Vegan kip-ovenschotel met dadels

Vegan kip-ovenschotel met dadels

Lecker plan: een Paasrecept dat de kip-of-ei situatie doorbreken kan. De dadels geven een zoete twist aan deze ovenschotel met malse Kipstuckjes en een smeuïge jus. Alles in een schotel voor een ultiem vegetarisch Pasen! 

  • 60 minuten
  • 4 porties

Voor de kruidige knoflookaardappels

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 750 gr krieltjes
  • 0,5 tl grof zeezout

Voor de Kipstuckjes

  • 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • olijfolie naar smaak toevoegen
  • 1 tl ras el hanout kruidenmengsel
  • 1 rode ui
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 gr medjool dadels
  • 10 gr peterselie
  • 100 gr walnoten
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml vegan jus
  • 100 gr granaatappelpitjes

BEREIDEN

  1. Start dit vegan ovenschotel-recept door de oven voor te verwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olie. Plet de knoflookteentjes met een groot keukenmes, haal de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de aardappelen samen met de tijm en knoflook over de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de aardappelen 40 minuten in de oven.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de Kipstuckjes met de ras el hanout kruiden, voeg de rode uipartjes toe aan de pan en bak ze op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin.

  3. Verwijder de naalden van het rozemarijntakje en hak fijn samen met de medjool-dadels. Houd wat peterselie apart om het gerecht aan het einde te garneren. Meng de rest van de peterselie, walnoten en knoflook door het dadelmengsel.

  4. Draai de aardappelen halverwege de baktijd om (ongeveer 20 minuten nadat je ze in de oven hebt gezet). Verdeel de Kipstuckjes en het dadelmengsel over de aardappelen en bak nog 20 minuten.

  5. Verwarm de vegan jus. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met de granaatappelpitjes en peterselie. Serveer met de vegan jus en geniet van een heerlijk paasdiner voor iedere vleesliefhebber: van vegetariër tot carnivoor.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 556.875 kcal
Eiwitten 43.084 g
Vezels 18.953 g
Vetten 16.845 g
Verzadigde vetten 2.138 g
Suikers 13.08 g
Natrium 326.456 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes