Kip Fricassee

Vegan Kip Fricassee

Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie! 

  • 40 minuten
  • 2 porties
  • 1 verpakking De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 150 - 200 g rijst
  • 50 g ui gesneden
  • 75 g paddenstoelen in schijfjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 80 ml verse citroensap
  • 250 ml vegan kookroom
  • 250 ml groentebouillon
  • 130 g doperwtjes
  • 85 g vegan geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Kook de rijst, giet af en zet aan de kant.

  2. Verhit de olie in de pan op een medium hete temperatuur. Verwarm de Kipstuckjes voor ongeveer drie minuten en keer halverwege om.

  3. Voeg de ui, paddenstoelen, knoflook en zout en peper toe en laat sudderen voor vijf minuten tot de ui glazig kleurt.

  4. Voeg het citroensap toe om af te blussen. Laat het nog 4 minuten koken en roer af en toe door.

  5. Voeg de kookroom, groentebouillon, erwtjes en vegan kaas toe en laat nog 4 minuten koken tot de saus dik en romig wordt.

  6. Serveer het gerecht met rijst en garneer met verse peterselie en een citroenpartje.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes