Vegan Kerstkrans met Kipstuckjes, vijgen en cranberries

Vegan Kerstkrans met Kipstuckjes, vijgen en cranberries

Het complete pakket in een kerstkrans: malse vegan Kipstuckjes, vijgen en cranberries in goudbruin bladerdeeg. Met dit vegan kerstrecept heb je gegarandeerd een feest voor het oog, de vleesliefhebber en het dier! 

  • 95 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 50 gram plantaardige margarine
  • 8 verse vijgen
  • 2 appels
  • 75 gram geroosterde en gezouten amandelen
  • 200 gram uienchutney
  • 100 gram (half) gedroogde cranberries
  • 1 rol vegan bladerdeeg (ongeveer 320g-375g)
  • Extra: bakplaat / ovenschaal

BEREIDEN

  1. Pel en hak de knoflook fijn. Haal de tijmblaadjes van de takjes.

  2. Smelt de margarine in een grote koekenpan en wacht tot deze bruin begint te worden voordat je de vegan Kipstuckjes toevoegt. Bak de vegan Kipstuckjes 5-7 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en ¾ van de tijmblaadjes toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.

  3. Snijd ondertussen de vijgen in kleine partjes. Haal de kern uit de appels en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Hak de amandelen grof.

  4. Voeg de vijgen, de amandelen, de appel, ¾ van de uienchutney en de veenbessen toe aan de pan met de gebakken vegan Kipstuckjes en roer het door elkaar.

  5. Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het op een bakplaat. Knip een zo groot mogelijke cirkel uit. Bewaar de rest van het deeg. Snijd 3 gleuven (circa 10 centimeter) kruislings in het midden van het deeg, zodat er 6 puntige vormen ontstaan.

  6. Verdeel de vegan Kipstuckjes en mix ze in een cirkel over het deeg, laat de gleuven in het midden en een rand van 1,5 centimeter rond de randen.

  7. Vouw de binnenste puntige vormen over de vulling. Snijd 6 grote puntige vormen uit het overgebleven deeg. Leg ze aan de buitenkant op gelijke afstanden langs de vulling.

  8. Maak de deegcirkel rond de vulling nat met wat koud water en vouw deze tegen de vulling en de bodems van de deegpunten.

  9. Zet de vegan krans minimaal 30 minuten (of een paar uur) in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de vegan kerstkrans goudbruin en gaar in ongeveer 30-35 minuten.

  11. Om dit vegan kerstrecept af te maken, besmeer je de vulling met de rest van de uienchutney en bestrooi je met de rest van de tijm.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 1236.81 kcal
Eiwitten 48.51 g
Vezels 23.68 g
Vetten 61.62 g
Verzadigde vetten 14.36 g
Suikers 61.63 g
Natrium 425.19 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes