Vegan kapsalon

Vegan kapsalon met Kip-Shoarma

We hebben de kapsalon nieuw leven in geblazen en er een flinke dosis goed karma aan toegevoegd. Vul je ovenschaal dus met vegan Kip-Shoarma, ovenfrietjes en sla en top het geheel af met romige vegan knoflooksaus. Zo klaar, kip in ‘t bakkie! 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kip-Shoarma
  • 1/4 ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 10 gr peterselie
  • 100 gr geraspte vegan kaas
  • 150 gr sojayoghurt
  • 800 gr diepgevroren ovenfriet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zeezout

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en gebruik bij voorkeur de grillstand. Bak de ovenfriet zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegan Kip-Shoarma in 4 tot 5 minuten knapperig en goudbruin.

  3. Doe de friet in een ovenschaal en top dit af met de vegan Kip-Shoarma en vegan kaas. Bak het geheel 10 tot 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

  4. Snijd ondertussen de sla in dunne reepjes en de tomaat en komkommer in blokjes. Bestrooi de kapsalon hiermee nadat je ‘m uit de oven hebt gehaald.

  5. Hak ondertussen de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng dit door de sojayoghurt. Rasp de knoflook boven de saus, roer erdoor en breng het op smaak met zout. Schep de knoflooksaus over de kapsalon.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 630.77 kcal
Eiwitten 24.96 g
Vezels 12.83 g
Vetten 31.77 g
Verzadigde vetten 9.59 g
Suikers 4.38 g
Natrium 1441.55 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes