Vegan Halloween Buffalo-Kipstuckjes dip

Met dit recept voor vegan buffalo-Kipstuckjes dip houd je je (tafel)gasten gegarandeerd rond de ketel deze Halloween. Laat het pompoen-Kipstuckjes mengsel even stoven en geen kip die de kip nog mist. Bijna stovenarij! 

  • 65 minuten
  • 14 porties
  • 1 pak De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 300 gram pompoen (gekookt en gepureerd)
  • 100 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 80 gram vegan roomkaas
  • 150 gram geraspte vegan cheddar kaas
  • 100 gram kleine blokes vegan cheddar kaas
  • 50 gram geraspte vegan mozzarella kaas
  • 1 rol gekoeld pizzadeeg
  • 2 el vegan gesmolten boter
  • verse tijm

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Trek de Kipstuckjes uit elkaar met een vork tot ze de gewenste ‘pulled chicken’ vorm hebben

  3. Zet een pan met dikke bodem op laag vuur. Doe de pompoenpuree, melk, edelgistvlokken en paprikapoeder in de pan en roer goed door elkaar

  4. Meng in een kom het mengsel van de Kipstuckjes, roomkaas, cheddar, mozzarella en pompoen.

  5. Rol op een met bloem bestoven oppervlak 1 rol pizzadeeg uit. Knip driehoeken uit voor ogen, samen met een neus en een mondvorm. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg zodat het tijdens het bakken niet opbolt. Zorg dat er genoeg deeg over is om 14 vierkantjes uit te snijden.

  6. Snijd de 14 vierkanten, leg een blokje kaas in het midden van elk vierkant en rol er balletjes van. Plaats de ballen in een cirkel rond de randen van een ingevette ovenschaal of ovenbestendige koekenpan.

  7. Vul het midden van de schaal met de pompoenvulling. Leg het pompoengezicht op het mengsel en bak 45-55 minuten tot het deeg gaar is en het kaasmengsel borrelt.

  8. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en verse tijm

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 181.24 kcal
Eiwitten 11.38 g
Vezels 2.5 g
Vetten 11.52 g
Verzadigde vetten 6.39 g
Suikers 1.1 g
Natrium 185.18 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes