Vegan English breakfast met Specktakel

Dit vegan English breakfast is een ware Britse klassieker en doorspeckt met innovaties van nu. Serveer het traditiegetrouw met witte bonen in tomatensaus en vegan eieren voor de volledige sensatie. Knapperig, vlezig, iconisch en… helemaal plantaardig. 

  • 25 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes (20 plakjes) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
  • 4 tomaten
  • 400 gram witte bonen in tomatensaus
  • 250 gram champignons
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 200 gram veganistische eieren
  • 4 sneetjes wit zuurdesembrood
  • 2 el vegan boter of margarine
  • olijfolie
  • peterselie
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Zet een pan op hoog vuur. Halveer de tomaten in de lengte, besprenkel met olijfolie en gril ze in 3 minuten gaar.

  2. Verwarm ondertussen de witte bonen in tomatensaus in een aparte pan. Rooster het brood goudbruin.

  3. Snijd de champignons doormidden. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de champignons in ongeveer 8-10 minuten bruin. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, zout en peper.

  4. Bak het vegan Specktakel in wat olie aan beide kanten 5 minuten krokant. Draai regelmatig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Meng de vegan eieren met 240 ml water in een kom. Kruid met wat peper en zout. Verhit een grote koekenpan op laag vuur met 2 el vegan boter. Giet het eiermengsel erin. Vouw de eieren rond de pan met een spatel totdat deze begint te stollen. Bak en blijf vouwen tot er geen vloeibaar ei meer is.

  6. Voeg alle ingrediënten toe aan de borden en serveer direct warm. Garneer met wat gehakte peterselie en zwarte peper.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes