Vegan cobb salad met Kipstuckjes, spruitjes en peer

Van hartigste aanbevolen door Marley Spoon: deze vegan cobb salad met rode kool, spruitjes, Kipstuckjes en zoete peren. Het hele packet in een handomdraai – eet smakelijck! 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 400 gram verse spruitjes
  • 400 gram rode kool
  • 450 gram zoete aardappels
  • 300 gram conference peer
  • 50 gram pecannoten
  • 5 gram gerookte paprikapoeder
  • 50 gram mosterd
  • 40 gram uienchutney
  • 60 gram Hellmann's vegan mayonaise
  • 4 el olijfolie
  • 4/5 el azijn
  • zout

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 240°C (220°C hetelucht). Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes van 1-2 cm. Snijd de spruitjes doormidden.

  2. Leg de aardappelstukjes en spruiten apart van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 el olijfolie en ½ tl zout en hussel apart van elkaar om. Rooster de groenten 12-15 min in de oven, tot de aardappels gaar zijn en de spruiten goudbruin. Schep halverwege om.

  3. Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, uienmarmelade, 6-8 el water, 3-4 el azijn en 1-2 snufjes zout.

  4. Doe de kool met een flinke snuf zout in een kom. Kneed de kool stevig door tot hij iets zachter is. Hussel om met de helft van de dressing.

  5. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur met 2 el olijfolie. Roerbak de kipstukjes met het paprikapoeder en 1-2 snufjes zout 4-6 min, tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn.

  6. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in partjes. Besprenkel met 1 el azijn om verkleuren te voorkomen. Hak de pecannoten grof. Schik de cobb salad door de ovengroenten, kip, coleslaw, en peer in rijen over een grote schaal of de borden te verdelen. Bestrooi met de pecannoten en besprenkel met de rest van de dressing.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 805.474 kcal
Eiwitten 43.63 g
Vezels 26.658 g
Vetten 43.735 g
Verzadigde vetten 4.899 g
Suikers 20.726 g
Natrium 397.3 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes