Vegan Chicken & Waffles

Vegan Chicken & Waffels

Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet! 

  • 35 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager vegan Kip Krockant
  • 1 el kookolie
  • 8 el ahornsiroop

Voor de wafels

  • 400 ml plantaardige melk
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 1/2 tl vanille extract
  • 300 g meel
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 el ahornsiroop
  • 50 g plantaardige boter, gesmolten
  • Optioneel: als je geen wafelijzer hebt, kun je in plaats daarvan wafels uit de winkel gebruiken

BEREIDEN

  1. Begin met het maken van de wafels. Meng de plantaardige melk, het citroensap en het vanille-extract in een kom en zet 10 minuten opzij.

  2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een andere kom. Voeg het melkmengsel, ahornsiroop en gesmolten plantaardige boter toe, meng voorzichtig met een spatel. Het is oké om klontjes te hebben!

  3. Verwarm een wafelijzer voor, schep het beslag in het ijzer en maak ongeveer 8 wafels.

  4. Bereid de vegan Kip Krockant volgens aanwijzingen op de verpakking.

  5. Serveer de wafels samen met de vegan Kip Krockant en top het af met ahornsiroop.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes