Vegan Bofkip-katsuburgers met misosaus en wortelfrietjes

Marley Spoon ging aan de haal met onze Bofkipburgers en maakte er deze kipkatsuburgers met hartige misosaus van. Top ze af met een rode ui en ingelegde komkommer en serveer er wortelfrietjes bij voor een zoete twist. Vanavond op tafel? Gelucksvogel! 

  • 30 minuten
  • 2 porties
  • 2 De Vegetarische Slager Bofkipburger
  • 2 burgerbroodje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo wortelen
  • 1 komkommer
  • 40 gram ahornsiroop
  • 50 gram miso pasta
  • 1 rode ui
  • 60 gram Hellmann's vegan mayonaise
  • 3 el azijn
  • 2 el suiker
  • 4 el plantaardige olie
  • peper zout

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 240°C (220ºC hetelucht). Schil of schrob de wortels, snijd ze doormidden en dan in de lengte in staafjes. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en hussel om met 2 el olie, 2 el ahornsiroop en een flinke snuf zout en peper. Rooster 16-18min in de oven.

  2. Schaaf lange linten van de komkommers met een dunschiller of kaasschaaf. Doe ze in een zeef en hussel ze voorzichtig om met 1 el zout. Zet opzij. Meng 2el (rijstwijn)azijn en 2 el suiker in een grote kom. Roer tot de suiker is opgelost.

  3. Pel en hak de knoflook fijn. Meng met de misopasta, 2 el ahornsiroop en 1 el (rijstwijn)azijn.

  4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met 2 el olie. Bak de kipburgers in ca. 3 min per kant goudbruin en gaar. Halveer, pel en snijd de ui in dunne reepjes.

  5. Haal de wortelfrietjes uit de oven als de baktijd erop zit en verlaag de temperatuur naar 200ºC (180°C hetelucht). Knijp voorzichtig het vocht uit de komkommerlinten en dep ze droog met een schone theedoek. Hussel ze daarna om met het azijnmengsel.

  6. Bak de burgerbroodjes 1-2 min op een rooster in de oven. Snijd ze open en bestrijk ze met de vegan mayonaise. Beleg met de burgers en bestrijk ze met de misosaus. Top met de uienreepjes en de komkommerlinten en serveer de burgers met de wortelfrietjes.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 2

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 1065.31 kcal
Eiwitten 19.49 g
Vezels 22.35 g
Vetten 63.85 g
Verzadigde vetten 10.0 g
Suikers 54.87 g
Natrium 1727.17 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes