Ga naar:
Vegan Bofkip-katsuburgers met misosaus en wortelfrietjes
Marley Spoon ging aan de haal met onze Bofkipburgers en maakte er deze kipkatsuburgers met hartige misosaus van. Top ze af met een rode ui en ingelegde komkommer en serveer er wortelfrietjes bij voor een zoete twist. Vanavond op tafel? Gelucksvogel!
- 30 minuten
- 2 porties
INGREDIËNTEN
- 2 De Vegetarische Slager Bofkipburger
- 2 burgerbroodje
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo wortelen
- 1 komkommer
- 40 gram ahornsiroop
- 50 gram miso pasta
- 1 rode ui
- 60 gram Hellmann's vegan mayonaise
- 3 el azijn
- 2 el suiker
- 4 el plantaardige olie
- peper zout
BEREIDEN
-
Verwarm de oven voor op 240°C (220ºC hetelucht). Schil of schrob de wortels, snijd ze doormidden en dan in de lengte in staafjes. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en hussel om met 2 el olie, 2 el ahornsiroop en een flinke snuf zout en peper. Rooster 16-18min in de oven.
-
Schaaf lange linten van de komkommers met een dunschiller of kaasschaaf. Doe ze in een zeef en hussel ze voorzichtig om met 1 el zout. Zet opzij. Meng 2el (rijstwijn)azijn en 2 el suiker in een grote kom. Roer tot de suiker is opgelost.
-
Pel en hak de knoflook fijn. Meng met de misopasta, 2 el ahornsiroop en 1 el (rijstwijn)azijn.
-
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met 2 el olie. Bak de kipburgers in ca. 3 min per kant goudbruin en gaar. Halveer, pel en snijd de ui in dunne reepjes.
-
Haal de wortelfrietjes uit de oven als de baktijd erop zit en verlaag de temperatuur naar 200ºC (180°C hetelucht). Knijp voorzichtig het vocht uit de komkommerlinten en dep ze droog met een schone theedoek. Hussel ze daarna om met het azijnmengsel.
-
Bak de burgerbroodjes 1-2 min op een rooster in de oven. Snijd ze open en bestrijk ze met de vegan mayonaise. Beleg met de burgers en bestrijk ze met de misosaus. Top met de uienreepjes en de komkommerlinten en serveer de burgers met de wortelfrietjes.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 2
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 1065.31 kcal |
Eiwitten | 19.49 g |
Vezels | 22.35 g |
Vetten | 63.85 g |
Verzadigde vetten | 10.0 g |
Suikers | 54.87 g |
Natrium | 1727.17 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.