Vegan BBQ-kipburger met sesamcrunch

Aan het broeden op een vegan burgerrecept voor bij de BBQ? Deze malse vegan kipburger vliegt naar de top van jouw wishlist! De lichtpittige Aziatische marinade en sesamzaadjes gaan lecker overweg met de kippige smaack van de Bofkipburger. Tip: als je ‘m de hele nacht laat marineren, kun je rekenen op een heuse smaackexplosie. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Bofkipburger
  • 25 g verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 4 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 1 - 2 el wasabi
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • versgemalen peper

BEREIDEN

  1. Begin dit vegan BBQ-burgerrecept met het maken van de marinade. Schil en rasp de gember boven een bord. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de gember. Voeg 2 eetlepels sesamolie, de sojasaus en wat peper toe. Goed mengen.

  2. Voeg de vegan Bofkipburgers toe aan de marinade. Druk ze erin en draai ze om. Herhaal aan de andere kant. Laat minimaal 10 minuten marineren

  3. Meng ondertussen de mayonaise met wasabi naar smaak.

  4. Leg de burgers 7-9 minuten op de barbecue en keer ze regelmatig om.

  5. Leg ze in een serveerschaal en besprenkel met nog wat sesamolie en de geroosterde sesamzaadjes. Serveer de wasabimayonaise ernaast.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 387.04 kcal
Eiwitten 8.75 g
Vezels 5.71 g
Vetten 34.33 g
Verzadigde vetten 5.65 g
Suikers 0.97 g
Natrium 533.08 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes