Vegan BBQ-Ereburger met tomatenchutney

De holy grill van het BBQ-seizoen: malse en sappige vegan Ereburgers met een lichtpittige glaze en tomatenchutney. Bereid ze met roock, of zonder – hoe je ’t ook wendt of keert, griljant succes gegarandeerd! 

  • 45 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • 1 grote ui
  • 4 grote rijpe tomaten
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 - 2 tl chilipoeder
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 25 g verse gember
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 6 el (vegan) bbq saus
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Maak eerst de tomatenchutney die bij de vegetarische BBQ-burgers past. Schil en hak de ui fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

  2. Doe de ui in een diepe pan met een scheutje zonnebloemolie en fruit 5 minuten zachtjes op middelhoog vuur. Voeg een snufje chilipoeder toe. Zet het vuur hoger en roer de tomaten en suiker erdoor. Blijf 5 minuten roeren. Zet het vuur lager. Voeg 1 theelepel peper en ½ theelepel zout toe. Laat ongeveer 20-25 minuten sudderen tot het een dikke saus wordt. Proef en pas de kruiden aan. Serveer warm of koud.

  3. Maak ondertussen het glazuur voor de vegan BBQ-pasteitjes: schil en rasp de gember in een middelgrote kom. Voeg ½ theelepel piment, een scheutje olie en 6 eetlepels smokey BBQ-saus toe.

  4. Bestrijk de hamburgers met wat olie.

  5. Barbecueën zonder deksel: Leg de burgers 6-8 minuten op de BBQ, draai ze regelmatig om. Bestrijk ze daarna met het glazuur en bak ze nog 1 minuut.

  6. Barbecueën met deksel en houtsnippers: Plaats het aluminiumfolie met de houtsnippers in het midden van het grillrooster met de burgers ernaast, dek af en laat 2 minuten staan. Open de BBQ, draai de burgers om. Dek opnieuw af en laat nog 2 minuten staan. Herhaal dit nog twee keer. Bestrijk de burgers, dek af en kook nog een minuut.

  7. Serveer met de verse tomatenchutney.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 430.02 kcal
Eiwitten 15.7 g
Vezels 9.32 g
Vetten 27.02 g
Verzadigde vetten 6.87 g
Suikers 17.76 g
Natrium 1680.86 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes