Vegan BBQ-Ereburger met tomatenchutney

De holy grill van het BBQ-seizoen: malse en sappige vegan Ereburgers met een lichtpittige glaze en tomatenchutney. Bereid ze met roock, of zonder – hoe je ’t ook wendt of keert, griljant succes gegarandeerd! 

  • 45 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • 1 grote ui
  • 4 grote rijpe tomaten
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 - 2 tl chilipoeder
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 25 g verse gember
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 6 el (vegan) bbq saus
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Maak eerst de tomatenchutney die bij de vegetarische BBQ-burgers past. Schil en hak de ui fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

  2. Doe de ui in een diepe pan met een scheutje zonnebloemolie en fruit 5 minuten zachtjes op middelhoog vuur. Voeg een snufje chilipoeder toe. Zet het vuur hoger en roer de tomaten en suiker erdoor. Blijf 5 minuten roeren. Zet het vuur lager. Voeg 1 theelepel peper en ½ theelepel zout toe. Laat ongeveer 20-25 minuten sudderen tot het een dikke saus wordt. Proef en pas de kruiden aan. Serveer warm of koud.

  3. Maak ondertussen het glazuur voor de vegan BBQ-pasteitjes: schil en rasp de gember in een middelgrote kom. Voeg ½ theelepel piment, een scheutje olie en 6 eetlepels smokey BBQ-saus toe.

  4. Bestrijk de hamburgers met wat olie.

  5. Barbecueën zonder deksel: Leg de burgers 6-8 minuten op de BBQ, draai ze regelmatig om. Bestrijk ze daarna met het glazuur en bak ze nog 1 minuut.

  6. Barbecueën met deksel en houtsnippers: Plaats het aluminiumfolie met de houtsnippers in het midden van het grillrooster met de burgers ernaast, dek af en laat 2 minuten staan. Open de BBQ, draai de burgers om. Dek opnieuw af en laat nog 2 minuten staan. Herhaal dit nog twee keer. Bestrijk de burgers, dek af en kook nog een minuut.

  7. Serveer met de verse tomatenchutney.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 430.02 kcal
Eiwitten 15.7 g
Vezels 9.32 g
Vetten 27.02 g
Verzadigde vetten 6.87 g
Suikers 17.76 g
Natrium 1680.86 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes