Teriyaki glazed vegan Kiptevree Filet

Teriyaki glazed vegan Kiptevree Filet

Romig, pittig, kruidig: dit recept voor vegan teriyaki Kiptevree Filet van de barbecue heeft het allemaal. Niet voor niets ons meest veelzijdige stuckje vleesch. Dek de vegan kipfilets goed af om de smaken nog beter in te laten trekken. Even laten grillen en je kunt rekenen op een kruidig feest, zonder beest. 

  • 25 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 11 eetlepels vegan teriyaki saus (of ahornsiroop)
  • 3 limoenen
  • 200 ml vegan yoghurt
  • zonnebloemolie
  • peper

BEREIDEN

  1. Om het glazuur te maken: haal de tijmblaadjes van de takjes en doe ze in een kom.

  2. Hak de kleine rode chilipeper fijn (hoe meer je gebruikt, hoe heter het resultaat) en voeg toe aan de kom met 8 eetlepels teriyakisaus.

  3. Rasp de schil van 2 limoenen fijn en voeg toe aan de kom. Knijp het sap van een limoen erin. Snijd de andere limoen in vieren en houd apart. Voeg ½ theelepel peper toe aan het glazuur.

  4. Doe de yoghurt in een kom en meng met 3 el teriyakisaus. Rasp de schil van 1 limoen fijn boven de kom.

  5. Knijp een beetje van het limoensap in de kom. Proef, voeg indien nodig meer sap toe en breng op smaak met peper

  6. Bestrijk de vegan kipfilets met een beetje olie. Leg ze op de hete BBQ. Dek de BBQ af (indien mogelijk) en gril 2 minuten. Draai ze om en gril (indien mogelijk afgedekt) nog 2 minuten. Herhaal dit twee keer als je een overdekte barbecue gebruikt of drie keer als je een gewone barbecue gebruikt.

  7. Bestrijk de vegan gegrilde kipfilets met de voorbereide glaze. Laat nog twee minuten op de barbecue staan. Glazuur opnieuw en serveer met partjes limoen ernaast.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes