Ga naar:
Sticky vegan Kipstuckjesspiesjes met zoetzure komkommer
Verandering van spies doet eten, mede dankzij dit recept voor vegan Kipstuckjesspiesjes. Barbecueën als vanouds, en geen kip die de kip nog mist.
- 55 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 2 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 1 limoen geperst
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 1/2 tl versgemalen peper
- 1 komkommer
- 3 el Chinese rijstazijn
- 1 tl suiker
- 10 gram koriander
- 0,5 tl zeezout
- 1 chilipeper optioneel
- 2 lente-uitjes
- 20 gram geroosterde sesamzaadjes
- 8 metalen spiezen
BEREIDEN
-
Verhit de BBQ.
-
Meng de sojasaus, sesamolie, limoensap, vijfkruidenpoeder, ahornsiroop en peper. Marineer de vegan Kipstuckjes gedurende 30 minuten in deze mix.
-
Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd ze in plakjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.
-
Meng de komkommer met de Chinese rijstazijn, suiker, koriander, chili-pepers, lente-uitjes en zout.
-
Bereid de Kipstuckjesspiesjes door de Kipstuckjes op de spiezen te rijgen en ze te grillen volgens de instructies op de verpakking. Draai ze regelmatig om.
-
Bestrooi de Kipstuckjes met sesamzaadjes en serveer de vegan Kipstuckjesspiesjes met de zoetzure komkommersalade.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 373.996 kcal |
Eiwitten | 38.805 g |
Vezels | 15.622 g |
Vetten | 13.033 g |
Verzadigde vetten | 1.718 g |
Suikers | 7.212 g |
Natrium | 690.671 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.