Vegan sticky Kipstuckjesspiesjes

Sticky vegan Kipstuckjesspiesjes met zoetzure komkommer

Verandering van spies doet eten, mede dankzij dit recept voor vegan Kipstuckjesspiesjes. Barbecueën als vanouds, en geen kip die de kip nog mist. 

  • 55 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 limoen geperst
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 1 komkommer
  • 3 el Chinese rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 10 gram koriander
  • 0,5 tl zeezout
  • 1 chilipeper optioneel
  • 2 lente-uitjes
  • 20 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 8 metalen spiezen

BEREIDEN

  1. Verhit de BBQ.

  2. Meng de sojasaus, sesamolie, limoensap, vijfkruidenpoeder, ahornsiroop en peper. Marineer de vegan Kipstuckjes gedurende 30 minuten in deze mix.

  3. Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd ze in plakjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.

  4. Meng de komkommer met de Chinese rijstazijn, suiker, koriander, chili-pepers, lente-uitjes en zout.

  5. Bereid de Kipstuckjesspiesjes door de Kipstuckjes op de spiezen te rijgen en ze te grillen volgens de instructies op de verpakking. Draai ze regelmatig om.

  6. Bestrooi de Kipstuckjes met sesamzaadjes en serveer de vegan Kipstuckjesspiesjes met de zoetzure komkommersalade.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 373.996 kcal
Eiwitten 38.805 g
Vezels 15.622 g
Vetten 13.033 g
Verzadigde vetten 1.718 g
Suikers 7.212 g
Natrium 690.671 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes