Freds stamppot met Bratwurst, spruitjes en pompoen

Stamppot met Bratwurst, spruitjes en pompoen

“Dezelfde routine, gewoon lecker eten”, dat is Freds motto.. En eigenlijk ook het motto van De Vegetarische Slager. Een perfeckte match dus! Net als de combinatie Bratwurst op een smaackvolle seizoensstamppot. Deze versie is met gewokte ketjapspruitjes en pompoen. En met appel, waardoor er een heerlijck zuurtje onstaat. Om je vingers bij af te likken. 

  • 35 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Bratwurst
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 3 el plantaardige olie
  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 350 gr geschoonde spruitjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 el ketjapsaus
  • 1 bolletje stemgember op siroop fijngehakt
  • 2 appels in partjes
  • 1 el schenkstroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl versgemalen peper en zout

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel met 1 el plantaardige olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoenblokjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook 20 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af, vang een half kopje van het kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan, stamp samen met het kookvocht en de havermelk tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Kook de spruitjes 5 minuten, giet af.

  5. Verhit 1 el plantaardige olie in een wok of koekenpan en roerbak de spruitjes 3 minuten met knoflook, ketjap en stemgember op hoog vuur.

  6. Bak in een andere pan 3 minuten de appels goudbruin in 1 el plantaardige olie. Blus met schenkstroop en Balsamicoazijn.

  7. Bak de Bratwursten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  8. Schep de gewokte spruitjes, geroosterde pompoen en gebakken appels door de aardappelpuree.

  9. Serveer de stamppot met overheerlijcke Bratwurst

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 558.379 kcal
Eiwitten 20.53 g
Vezels 9.752 g
Vetten 17.598 g
Verzadigde vetten 2.728 g
Suikers 26.385 g
Natrium 124.11 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes