Stamppot Boerenkool

Stamppot Boerenkool

Zin in een nostalgische hap Hollandse glorie? Maak dan een stamppot boerenkool met onze vegan Roockworst. Deze Roockworst -mét echte knack- is 100% plantaardig en klaar voor een revolutie op je bord. 

  • 20 minuten
  • 4 porties
  • 2 doosjes De Vegetarische Slager Roockworst à 150 g
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 600 g panklare boerenkool
  • 200 ml ongezoete havermelk
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 4 volle el piccalilly
  • Extra nodig: aardappelstamper

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor tot 140 °C.

  2. Schil en halveer de aardappelen. Zet ze hierna net onder water in een ruime pan met een snuf zout en breng aan de kook. Voeg de boerenkool toe en kook met een deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn.

  3. Bereid de Roockworsten in de oven zoals staat aangegeven op de verpakking.

  4. Giet de aardappelen met de boerenkool af en laat de aardappelen even droog stomen. Voeg de melk, de olijfolie en peper toe en stamp alles tot een stamppot.

  5. Breng de stamppot eventueel op smaack met extra peper, zout en olijfolie. Schep de stamppot op de borden, leg hier de Roockworst op en serveer met de piccalilly. Eet smakelijck!

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 542.87 kcal
Eiwitten 16.3 g
Vezels 13.02 g
Vetten 32.82 g
Verzadigde vetten 5.85 g
Suikers 1.68 g
Natrium 166.22 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes