Ga naar:
Rucolastamppot met vegan Roockworst
Serveer eens een variatie op de Hollandse pot, te beginnen met deze rucolastamppot. In combinatie met de vegan Roockworst geniet je binnen 25 minuten van een smaakvolle klassieker met het vleesch van nu.
- 25 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 pakjes De Vegetarische Slager Roockworst
- 800 gr kruimige aardappels
- 300 gr rucola
- 50 gr plantaardige margarine
- 100 ml sojamelk
- 4 el grove mosterd
- zout en peper naar smaak
BEREIDEN
-
Kook de aardappelen in water met zout in ± 15 minuten gaar en giet ze af. Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper en meng de plantaardige boter en sojamelk erdoorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
-
Breng een pan water aan de kook en draai het vuur laag zodat het water net niet kookt. Voeg de vegan Roockworsten –in de plastic verpakking- toe aan de pan. Verhit de vegan Roockworsten 10 minuten met de deksel op de pan. Haal de Roockworsten voorzichtig uit de verpakking en laat ze 20 seconden rusten in de warme pan of op een bord voor de optimale knack!
-
Hak ondertussen de rucola fijn en meng dit door de stamppot.
-
Verdeel de stamppot over de borden en voeg de vegan Roockworsten toe.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 445.4 kcal |
Eiwitten | 15.07 g |
Vezels | 7.98 g |
Vetten | 28.76 g |
Verzadigde vetten | 7.79 g |
Suikers | 0.89 g |
Natrium | 196.17 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.