Rucolastamppot met vegan Roockworst

Rucolastamppot met vegan Roockworst

Serveer eens een variatie op de Hollandse pot, te beginnen met deze rucolastamppot. In combinatie met de vegan Roockworst geniet je binnen 25 minuten van een smaakvolle klassieker met het vleesch van nu. 

  • 25 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Roockworst
  • 800 gr kruimige aardappels
  • 300 gr rucola
  • 50 gr plantaardige margarine
  • 100 ml sojamelk
  • 4 el grove mosterd
  • zout en peper naar smaak

BEREIDEN

  1. Kook de aardappelen in water met zout in ± 15 minuten gaar en giet ze af. Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper en meng de plantaardige boter en sojamelk erdoorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

  2. Breng een pan water aan de kook en draai het vuur laag zodat het water net niet kookt. Voeg de vegan Roockworsten –in de plastic verpakking- toe aan de pan. Verhit de vegan Roockworsten 10 minuten met de deksel op de pan. Haal de Roockworsten voorzichtig uit de verpakking en laat ze 20 seconden rusten in de warme pan of op een bord voor de optimale knack!

  3. Hak ondertussen de rucola fijn en meng dit door de stamppot.

  4. Verdeel de stamppot over de borden en voeg de vegan Roockworsten toe.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 445.4 kcal
Eiwitten 15.07 g
Vezels 7.98 g
Vetten 28.76 g
Verzadigde vetten 7.79 g
Suikers 0.89 g
Natrium 196.17 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes