Romige vegan pasta met Kiptevree Filet

Romige vegan pasta met Kiptevree Filet

De romige droom van iedere kipliefhebber: Toscaanse romige kippasta, en dat zonder kip. Een smaakvolle tomatensaus met een perfeckt malse vegan kipfilet uit de oven die menig liefhebber versteld doet staan. Alleen maar gelucksvogels aan deze tafel! 

  • 50 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 250 g cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 takjes tijm
  • 1 tl oregano
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g blik gepelde tomaten
  • 2 el balsamicoazijn
  • 100 ml vegan kookroom
  • 300 g penne pasta
  • 10 g basilicum
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de tomaten 20 minuten.

  2. Snijd voor de romige tomatensaus de helft van de rode ui in blokjes en snijd de andere helft in dunne partjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Fruit de ui, knoflook, tijm en oregano 5 minuten in een scheutje olijfolie in een pan.

  3. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en kook 2 minuten. Voeg de tomaten uit blik en balsamicoazijn toe en laat 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.

  4. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Maak de romige tomatenpastasaus af door de vegan room toe te voegen aan het tomatenmengsel in de pan en breng op smaak met zout en peper.

  6. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, bak de vegan Kiptevree Filets in 4 minuten aan elke kant goudbruin.

  7. Giet de gekookte pasta bij de saus, leg de vegan kipfilets erop en garneer de vegan romige kippasta met geroosterde cherrytomaatjes en verse basilicumblaadjes.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes