Ga naar:

Romige vegan Kiptevree Filet ovenschotel met champignons
Mals als filet, lecker voor elk diner: deze romige ovenschotel met vegan Kiptevree Filet. Een ovengegrilde kip zoals je ‘m kent, en volledig vegan! Met deze smeuïge champignonsaus kan het niet anders dan dat dit recept naar jouw ‘top of the chops’ vliegt.
- 55 minuten
- 4 porties
- 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
- 750 g aardappelen, geschild
- 100 ml havermelk
- olijfolie
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 250 ml vegan room
- 1 el mosterd
- 1/2 paddenstoelenbouillontablet
- 100 g geraspte vegan Parmezaanse kaas
- 1 biologische citroen, geraspt
- 200 g sperziebonen
- 5 g peterselie, fijngehakt
- zout
- peper
INGREDIËNTEN
- 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
- 750 g aardappelen, geschild
- 100 ml havermelk
- olijfolie
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 250 ml vegan room
- 1 el mosterd
- 1/2 paddenstoelenbouillontablet
- 100 g geraspte vegan Parmezaanse kaas
- 1 biologische citroen, geraspt
- 200 g sperziebonen
- 5 g peterselie, fijngehakt
- zout
- peper
BEREIDEN
-
Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet af maar houd wat kookvocht apart. Laat de aardappelen stomen in de pan, voeg havermelk, zout en peper toe en pureer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kookwater toe om de puree smeuïger te maken.
-
Fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin
-
Blus de pan af met de vegan room, breng op smaak met mosterd, een half blokje paddenstoelenbouillon, citroenrasp en verse peper. Laat het 5 minuten koken op een laag vuur.
-
Voeg tot slot de vegan Parmezaanse kaas toe aan de saus en schep deze in een ovenschaal.
-
Bak ondertussen de vegan kipfilets in een koekenpan met wat olijfolie in 4 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de vegan filets in de saus in de ovenschaal.
-
Snijd de citroen in plakjes en leg deze op de vegan kipfilets. Bak de vegan kip ovenschotel 20 minuten in de oven.
-
Pel de sperziebonen en kook ze 8 minuten.
-
Serveer de ovenschotel met aardappelpuree en bonen, gegarneerd met de gehakte peterselieblaadjes.
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
