Premium vegan Ereburger met Specktakel

Ooit gedacht dat een rosé gebakken burger met spek vegan zou kunnen zijn? Het kan! Zet je tanden in de Ereburger met knapperig Specktakel en gesmolten kaas. Het smakelijcke bewijs dat je als vleesliefhebber helemaal niets meer hoeft te laten schieten. 

  • 15 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • 40 gram (4 plakken) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 plakjes vegan cheddar kaas
  • 4 el vegan boter of margarine
  • 2 el vegan mayonaise
  • 1/2 krop botersla
  • 16 plakjes augurk
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • 40 gram (4 plakken) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 plakjes vegan cheddar kaas
  • 4 el vegan boter of margarine
  • 2 el vegan mayonaise
  • 1/2 krop botersla
  • 16 plakjes augurk
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui

BEREIDEN

  1. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg 2 el vegan boter toe.

  2. Bestrooi de Ereburgers met gemalen zwarte peper. Bak ze 8-9 minuten in de pan. Draai regelmatig.

  3. Leg op elke burger een plakje kaas en bak op laag vuur met 1 el water en de deksel dicht tot de kaas gesmolten is.

  4. Snijd de tomaten in plakjes en de ui in ringen.

  5. Zet een andere pan op middelhoog vuur en bak het Specktakel met de rest van de vegan boter aan beide kanten 5 minuten krokant. Draai regelmatig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Bak de uienringen in het achtergebleven spek-bakvet voor 2 minuten. Bestrooi met een beetje peper.

  7. Beleg de bodem van de broodjes met vegan mayonaise, sla, een Ereburger, plakjes vegan Specktakel, plakjes tomaat, augurk en garneer met gebakken ui. Bedek met de bovenkant van de broodjes.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 670.5 kcal
Eiwitten 26.84 g
Vezels 8.48 g
Vetten 45.23 g
Verzadigde vetten 19.02 g
Suikers 7.45 g
Natrium 2278.53 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes