Mediterrane vegan Ereburger

Mediterrane vegan Ereburger

Deze burger neemt je met de eerste hap al mee naar die perfecte vakantie-avond aan de Middellandse Zee. Geniet van de Italiaanse invloeden en maak je iegen mediterrane feestmaaltijd. 

  • 45 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • 4 focacciabrood
  • 1/4 krop radicchio sla
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 gram vegan fetakaas
  • 4 basilicumblaadjes
  • zeezout en peper naar smaak

Voor de Romesco saus:

  • 1 rode puntpaprika
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 25 gram geroosterde hazelnoten
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap

BEREIDEN

  1. Bereid de Romesco saus: pof de puntpaprika en rode peper op een grill tot ze zwartgeblakerd zijn en het vruchtvlees zacht is geworden. Verhit een koekenpan met de olijfolie en rooster hier de hazelnoten in bruin. Voeg hier de tomaat, knoflook, citroensap, geblakerde puntpaprika en peper aan toe en laat op het vuur circa 10 minuten zacht sudderen. Pureer met een staafmixer of keukenmachine en breng op smaack met zout en versgemalen zwarte peper.

  2. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200°C.

  3. Snijd de radicchio sla in dunne reepjes en meng met de balsamicoazijn.

  4. Snijd de broodjes open en toast deze kort op het grillrooster. Bestrijk de Ereburgers aan beide kanten met zonnebloemolie en bestrooi licht met zout en versgemalen zwarte peper. Gril de burgers kort en heet door deze op het rooster per kant circa 4 minuten te grillen.

  5. Verkruimel de vegan feta over de vier Ereburgers en laat kort zacht worden. Bouw vervolgens de burgers op: eerst een eetlepel Romesco saus op het onderste broodje, dan de radicchio sla en vervolgens de met feta bedekte Ereburgers. Garneer met wat extra Romesco saus en basilicum en dek af met het broodkapje.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 682.87 kcal
Eiwitten 22.23 g
Vezels 8.51 g
Vetten 45.12 g
Verzadigde vetten 12.76 g
Suikers 5.52 g
Natrium 2202.6 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes