Ga naar:

Mediterraanse Gehacktballetjes met Rijst en Griekse Salade
Eet deze Mediterraanse Gehacktballetjes met een Griekse Salade op je balkon of op het terras. Zo haal je de vakantie in huis.
- 20 minuten
- 2 porties
INGREDIËNTEN
- 1 bakje De Vegetarische Slager Gehacktballetjes à 170 g (10 stuks)
- 50 g bospeen
- 100 g rijst
- 2 el amandelschaafsel
- 0.5 citroen
- 1 kleine rode ui
- 100 g kerstomaatjes
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 30 g vegan feta
- 75 g jonge bladsla
- 2 el olijfolie extra vierge
- 0.5 el fijngesneden koriander
- 2 flatbreads
- 1 el za’tar kruiden
- Extra nodig: 1 ovenschaal
BEREIDEN
-
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
-
Schil de wortel en hak hem in stukjes. Kook de rijst met de wortel volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier. Snijd de citroen in partjes.
-
Pel de ui en snijd hem in boogjes. Was en snijd de kerstomaatjes in vieren. Halveer de olijven. Verkruimel de feta. Meng de ui met de tomaat, de olijven, de feta en de jonge bladsla in een kom en druppel er de olijfolie en het citroensap naar smaak over. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
-
Doe de vegetarische balletjes in de ovenschaal en verwarm ze in 5-6 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de amandelen door de gare rijst en schep het in een schaaltje.
-
Serveer de leckere gehacktballetjes met de Griekse salade, de za’tar, de rijst, het flatbread en de citroenpartjes.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 2
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 1202.56 kcal |
Eiwitten | 43.22 g |
Vezels | 9.87 g |
Vetten | 48.23 g |
Verzadigde vetten | 7.88 g |
Suikers | 10.34 g |
Natrium | 1690.04 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
