Little Willies met Sperziebonen

Little Willies met Sperziebonen

Little Willies met sperziebonen en gekookte aardappelen doen het bij elke tafelgast goed - zowel de grote als de kleine. Deze Britse smaackmakers volgens traditioneel recept smaken heerlijck als onderdeel van de oer-Hollandse AVG. Ambachtelijck lecker, zo gepiept! 

  • 30 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Little Willies à 160 g (6 stuks)
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el amandelschaafsel
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngesneden peterselie

BEREIDEN

  1. Schil de aardappelen en halveer de grote. Kook ze in water met zout in ± 20 minuten gaar. Haal intussen de sperziebonen af. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Schud het op keukenpapier en laat afkoelen.

  2. Kook de sperziebonen in water met zout naar smaak, afhankelijk van de dikte, in 7-10 minuten net gaar. Giet ze af en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken.

  3. Bak de Little Willies in 2 eetlepels olijfolie totdat ze rondom mooi bruin zijn. Keer ze regelmatig. Verwarm gelijktijdig 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot met de knoflook en een snufje zout al omscheppend op een laag vuur totdat de sjalot glazig en goudgeel is. Schep de sperziebonen erdoor en breng op smaak met peper en citroensap naar smaak. Bestrooi de bonen met het amandelschaafsel.

  4. Serveer de little Willies met de bonen en de gekookte aardappelen. Bestrooi met de peterselie.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 2

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 579.87 kcal
Eiwitten 20.53 g
Vezels 9.75 g
Vetten 31.42 g
Verzadigde vetten 4.08 g
Suikers 4.57 g
Natrium 20.64 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes