Roerbak met Groene Asperges en Sugarsnaps met Vegan Kipstuckjes

Roerbak met Groene Asperges

Kakelverse asperges, sugarsnaps én malse Vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager gaan in deze heerlijcke roerbak voor twee. Alle hens aan deck? Roerbakken en genieten maar! 

  • 20 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
  • 2 rode uien
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g sugarsnaps
  • 150 g groene asperges
  • 2.5 el arachideolie
  • 3 el chilisaus
  • 3 el light soyasaus
  • 125 g Chinese mie

BEREIDEN

  1. Pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Haal de sugarsnaps af. Breek zo nodig het onderste stugge stukje van de asperges (± 2 cm) en snijd ze in de lengte middendoor en halveer ze.

  2. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de Kipstuckjes al omscheppend bruin. Schep ze uit de wok.

  3. Voeg de rest van de olie toe en roerbak de ui met de gemberwortel al omscheppend glazig. Voeg de knoflook, de asperges en de sugarsnaps toe en roerbak ze 2 minuten mee.

  4. Kook intussen de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  5. Schep de Kipstuckjes door de groenten en warm alles kort door. Meng de chilisaus, de sojasaus, 1 eetlepel water en voeg dit naar smaak toe. Serveer met de mie.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes